KTP taipui taistellen - "Välillä kaikki on vastaan"

Lähes kaikki mahdollinen meni KTP:n Turun-reissulla pieleen, kun FC Inter kaatoi kotkalaiset Veikkausliigan ottelussa maalein 2-1 (1-0) kotikentällään keskiviikkoiltana.

KTP on nyt pelannut 22 runkosarjan ottelustaan tasan puolet.

Sarjanousijan pistepussiin on kertynyt 11 pelistä 12 pistettä kolmella voitolla ja yhtä monella tasapelillä.

KTP joutui lähtemään otteluun ilman pelikiellossa olleita Lassi Nurmosta ja Gabriel Sandbergia.

Sivussa olivat myös Michael Ogunbaro, joka loukkaantui lämmittelyssä, ja Georgios Manthatis.

- Rasitusvammoja, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti tiivisti.

Pohje esti KTP:n johtomaalin

KTP aloitti kuitenkin pirteästi.

Kun ottelu oli vanhentunut 19 minuuttia, kehitteli KTP näyttävän kuvion.

Matias Lindfors syötti pallon Mikalle, jonka äärimmäisen taidokas ulkosyrjätsippi tavoitti hienosti syötön aavistaneen Willis Furtadon.

Vantteran hyökkääjän liigakauden viidennen maalin esti kuitenkin Inter-vahti Eetu Huuhtasen oikea pohje, johon kahden edellisen liigapelin ratkaisijan veto osui.

Mikäli Furtado olisi maalipaikassaan onnistunut, pelin juoni olisi ollut täysin erilainen, sillä kolme minuuttia myöhemmin peliväline oli KTP:n maalissa.

Interin Petteri Forsellin ampuman vapaapotkun, jonka KTP:n Jack de Vries aiheutti, jälkitilanteesta pääsi Iiro Järvinen keskittämään ja Darren Smith nyökkäsi pallon verkkoon.

- Tosi tasainen ensimmäinen jakso. Inter teki ainoasta paikastaan maalin, ja me ei, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti tiivisti.

Punainen debyytti

Toisen puoliajan alkuhetkillä vihreävalkoisten taivas synkkeni entisestään.

Ogungbaron tilalle pikahälytyksellä tullut Miska Rautiola kaatoi alimpana pelaajana Interin Bismark Ampofon ja erotuomari Joni Hyytiä kaivoi taskustaan punaisen kortin.

Näin Rautiolan liigadebyytti KTP-paidassa päättyi jo 52. minuutilla.

- Kova tuomio, Leppälahti sanoi.

Kaiken surkeuden huipuksi oikukas rouva Fortunakin puuttui peliin, sillä Mikael Almenin vapaapotku muutti kahdestaan David Ramadingayen kanssa muurissa olleesta Joni Mäkelästä suuntaa ja painui KTP-vahti Rasmus Leislahden alta maaliin.

Paavolan avausmaali liigassa

KTP ei kuitenkaan suostunut taipumaan taistelutta.

70 minuuttia oli pelattu, kun vaihdosta hetkeä aiemmin kentälle tullut Matias Paavola nousi korkeimmalle Mäkelän antamaan vapaapotkuun ja puski pelivälineen verkkoon.

Maali oli 22-vuotiaan KTP-kasvatin ensimmäinen Veikkausliigassa.

Kavennuksen jälkeenkin KTP:llä oli saumansa, mutta oli niitä myös yhden miehen ylivoimalla lähes koko toisen puoliajan pelanneella kotijoukkueellakin.

Jotta tappio maistuisi oikein karvaalta, niin KTP:lle jäi jossiteltavaa parista rangaistusalueella tapahtuneesta tilanteesta, mutta minkäs teet, kun pilli ei soinut, eikä Suomessa pystytä suuren maailman tyyliin kelailemaan videoita.

- Tapahtumarikas toinen jakso olisi voinut tuoda meille pisteen tästä pelistä, mutta välillä kaikki on vastaan. Asiat meni, miten meni, Leppälahti jutteli.

KTP:n hurja ottelutahti jatkuu jo tulevana sunnuntaina 11.6., kun raitapaidat matkustavat HJK:n vieraaksi.