FC KTP Kotka ry

KTP matkaa Turkuun - "Pienten marginaalien peli"

Football Club International Turku eli FC Inter on KTP:n seuraava vastus Veikkausliigassa Turussa tulevana keskiviikkona.

Inter aloitti kautensa neljällä peräkkäisellä vieraspelillä, ja nyt sinimustat pelaa jo neljännen peräkkäisen kotiottelunsa, kun KTP saapuu kylään.

Päävalmentajana ensimmäistä kauttaan Turussa toimiva Jarkko Wiss tunnetaan tinkimättömänä treenarina, joka luottaa kovan työnteon voimaan.

Akkujaan puolitoista vuotta Ilveksestä irtisanomisensa (2016-2021) jälkeen huilauttanut Wiss uhkuu näyttöhaluja, ja aikoo taatusti petrata Interin viimekautista (viides) sijoitusta.

Neljä vieraissa, neljä kotona

Ensimmäisessä vieraspelissään Inter löi KuPS:n 2-1, mutta kolme seuraavaa se hävisi (Ilves 1-2, SJK 1-2 ja HJK 1-4).

Kotonaan Inter on ehtinyt pelata tasan 1-1 IFK Mariehamnin kanssa ja voittaa sekä Hakan (3-0) että Hongan (2-0).

Liigacupin ottelussa helmikuussa KTP löi Interin Arto Tolsa -areenalla Willis Furtadon ja Joni Mäkelän maaleilla 2-0.

KTP:llä on nyt kasassa 10 pelin jälkeen 12 pistettä, kun Turun ykkösjoukkueella on pinnoja seitsemästä ottelusta 10.

Kaksi nollapeliä

Edellisessä pelissään KTP kaatoi Vaasan Palloseuran äärimmäisen tiukassa taistossa 1-0.

- VPS oli tosi kova joukkue. Se on ollut kauden aikaisemmissa peleissä hyvin mukana ja hallinnutkin monta peliä, mutta ei vain ole pannut palloa pussiin.

- Tiesimme, että siitä tulee tosi tiukka matsi. Pienten marginaalien peli ja ratkeaa jommassa kummassa boxissa. Kaksi hyvää joukkuetta taisteli voitosta, puolusti omaa boxiaan tiiviisti ja hyökkäsi monella pelaajalla, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti muisteli KTP-VPS -peliä.

KTP on nyt onnistunut pitämään nollan omassa puolustuspäässä jo kahdesti peräkkäin liigassa.

Pelikiellot harmina

Kolme tuntia maalinsa puhtaana pitänyt KTP joutuu Turkuun ilman toppari Lassi Nurmosta ja keskikenttäpelaaja Gabriel Sandbergia, jotka saivat varoitustilinsä täyteen Vaasa-kamppailussa.

- Harmillista, että Nurmos ja Sandberg ovat pelikiellossa ja pois seuraavasta pelistä, mutta muiden pitää sitten nousta niille paikoille.

Joka tapauksessa sarjanousija lähtee luottavaisin mielin Turun-otteluun, jonka jälkeen runkosarja on kotkalaisjoukkueen osalta puolivälissä.

- Tietysti tässä on nyt pari voittoa alla, joten voimme mennä hyvällä itseluottamuksella. Pystymme pelaamaan joka joukkuetta vastaan tasaisia pelejä.

- Jokainen peli on pienten marginaalien peli. Niin se tulee keskiviikkonakin olemaan. Tuntuu, että toistan itseäni koko ajan, kun jokainen peli on tosi kova. Ei se muutu siitä nytkään. Yritetään taas treenata, laittaa kaikki likoon ja katsoa mikä on tulos.

FC Inter-KTP. Veikkausliigan ottelu Veritas-stadionilla Turussa keskiviikkona 7.6. kello 18.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA