KTP harppasi jo seitsemänneksi

Ykkösen viime kauden mestari KTP otti jo toisen peräkkäisen voittonsa Veikkausliigassa Arto Tolsa -areenalla lauantaina.

1949 katsojaa näki vihreävalkoisten nappaavan erittäin tärkeän 1-0 (0-0) -voiton Vaasan Palloseurasta ranskalaissyntyisen, maajoukkuetasolla Kap Verdeä edustavan, Willis Furtadon kauden neljännellä maalilla.

- Eka tavoite tälle kaudelle oli ottaa yli 11 pistettä, ja seuraava tavoitteemme on varmistaa sarjapaikka, KTP:n tyytyväinen päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

12:nnen sarjapisteensä voitollaan ottanut KTP:hän sai edellisellä pääsarjavisiitillään vain 11 pistettä, joten nyt tuo määrä on ylitetty jo 10 kierroksen jälkeen.

Seitsemänneksi nousseella KTP:llä on nyt kuuden pisteen etumatka karsijan paikalla olevaan IFK Mariehamniin ja putoajan tontilla majailevaan VPS:ään, joilla on tosin yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Voittomaali oikealle miehelle

Oli oikeudenmukaista, että juuri Furtado sai kunnian tehdä ottelun voittomaalin, sillä häneltä hylättiin avauspuoliajalla erittäin kevyin perustein täysosuma.

Linjattomasti muutenkin läpi ottelun viheltäneen erotuomari Oskari Hämäläisen mielestä Furtadon kevyt töytäisy VPS:n toppari Mikko Pitkäsen selkään ottelun 26. minuutilla oli tarpeeksi riittävä syy hylätä härkämäisen hyökkääjän tyylikäs täysosuma.

Jo ennen Furtadon hylättyä maalia oli KTP:n Mikalla loistopaikka 1-0-osumaan, mutta VPS:n maalivahti Teppo Marttinen pystyi kuin ihmeen kaupalla estämään hienosti vetopaikkaan harhautelleen espanjalaishyökkääjän vedon kulmapotkuksi.

VPS:lläkin oli omat paikkansa ennen taukoa.

Ensimmäisen Tyler Reidin vedon torjui komeasti KTP-vahti Rasmus Leislahti ja toisen vaasalaishyökkääjän kudin esti KTP-toppari Lassi Nurmos.

KTP vei avauspuoliajalla kulmapotkutilaston 11-2, mutta maalintekoyritykset menivät vaasalaisille 7-2.

- Ensimmäisellä jaksolla meillä oli paljon kulmia, mutta VPS:lläkin oli muutama paikka. Peli oli tasaista koko ajan, Leppälahti sanoi.

Syöttöralli päättyi voittomaaliin

Toisellakin puoliajalla kummallakin joukkueella oli omat tilaisuutensa, mutta ratkaisu nähtiin, kun 79 minuuttia oli pelattu.

Furtado otti Leislahden pitkän avauksen keskialueella haltuunsa ja jatkoi pelivälineen vaihdosta kentälle tulleelle David Ramadingayelle, joka puolestaan harhautti vaasalaispelaajan kintereiltään ennen syöttöään niin ikään vaihtomies Jack de Vriesille.

Hetkeä aiemmin hurjan tykityksen yläputkeen laukoneen de Vriesin keskitys tavoitti maalinedustalle syöksyneen Furtadon, joka viimeisteli tyylikkäästi suoraan ilmasta vasurillaan.

- Toisella jaksolla VPS tuli peliin mukaan paremmin, ja heillä oli etsikkoaikansa alkuhetkillä.

- Sitten me saimme vaihdoista jonkin verran lisää virtaa.

- Dave tuli ensin hyvin sisään, voitti tärkeitä kakkospalloja ja sitten tietysti Jack, joka ampui heti ylärimaan ja löysi sitten syötöllään oman pelaajan.

- Ne olivat hyviä sisääntuloja vaihtopelaajilta, Leppälahti jutteli.

Erinomainen de Vries

Jo Ramadingayen vaihto kentälle vajaan tunnin pelin jälkeen piristi isäntien peliä, mutta erityisesti teknisesti taitavan de Vriesin kentälletulo 75. minuutilla toi KTP:n peliin paljon energiaa.

Yhdysvaltalaispelaajalla ei ole takanaan kuin yksi kokonainen 90-minuuttinen (Ilves), ja hän on ollut tällä liigakaudella avauskokoonpanossa neljä kertaa.

Maalitili on kovasti yrittävällä 21-vuotiaalla pelaajalla vielä liigassa avaamatta, mutta miehen maalittomuus ei voi enää kauan kestää.