FC KTP Kotka ry

"Meidän pitää olla parhaimmillamme"

Yhdeksästä ottelustaan yhtä monta pistettä Veikkausliigassa ottanut KTP kohtaa Vaasan Palloseuran erittäin tärkeässä kamppailussa Arto Tolsa -areenalla lauantaina.

Neljässä peräkkäisessä (VPS-Lahti 0-0, VPS-HJK 0-1, HJK-VPS 4-0 ja VPS-Honka 0-0) ottelussaan maaleitta jäänyt VPS on kerännyt kahdeksasta pelistään vain kuusi pistettä ja joukkue lojuukin sarjataulukon jumbona.

Päävalmentaja Jussi Nuorela luotsasi joukkueensa viime kaudella kahdeksanneksi.

Vepsun mielenkiintoisin pelaaja kotkalaisten näkövinkkelistä katsottuna on hyökkääjä Kalle Multanen, 34, joka pelasi KTP:ssä Ykköstä vuonna 2019 siihen asti, kunnes sai sopimustarjouksen Italian vitostasolta Venetsian lähellä sijaitsevasta Giorgione Calciosta.

- Olen ikuisesti kiitollinen, että KTP suostui purkamaan sopimukseni, Multanen on jälkeenpäin sanonut.

Italian-reissu katkesi kuitenkin vuoden 2020 alussa koronan takia.

Multanen ehti ennen Italiaan menoaan paukuttaa KTP:n paidassa 18 pelissä 11 maalia.

Tällä kaudella hän on ollut vaasalaisten kokoonpanossa kolmessa ensimmäisessä liigapelissä ilman tehotilastomerkintöjä.

"Jokainen joukkue on kova vastus"

KTP:n Gabriel Ragnar Hilmer Sandbergille VPS on luonnollisesti uusi tuttavuus.

- Rehellisyyden nimissä en todellakaan tiedä VPS:sta mitään muuta kuin, että se on viimeisenä liigassa, mutta jokainen joukkue tässä sarjassa on kova vastus. Meidän pitää olla parhaimmillamme ottaaksemme kolme pistettä kotiin, 21-vuotias keskikenttäpelaaja toteaa.

Veneziasta lainalla oleva ruotsalainen myöntää, että alkukausi ei ole KTP:ltä aivan parhaalla mahdollisella tavalla alkanut.

- Alku ei ole ollut sellainen, mitä toivoimme. Tavoitteemme oli korkeammalla kuin se, missä nyt olemme.

- Kuitenkin, kun otamme sen huomioon, että olemme sarjanousija, niin yhdeksän pinnaa on ihan ok. Ja senhän me tiedämme, että tulemme koko ajan paremmiksi ja paremmiksi.

"Iso muutos"

Viisi kertaa avauskokoonpanoon päässyt ja neljästi vaihdosta kentälle liigassa tullut Sandberg on mielissään siitä, mitä on Kotkassa kokenut.

- Kun tulin tänne, toivoin saavani paljon peliaikaa ja kehittyväni pelaajana. Olenkin ollut tyytyväinen tähän asti peliaikaani tällä kaudella.

- Omaan peliinikin olen tyytyväinen. Yritän oppia koko ajan lisää joka päivä ja saada pelaamistani paremmaksi.

- Elämäni Kotkassa on ollut mukavaa. Onhan se iso muutos tulla Venetsiasta tänne.

- Kaupunki on pienempi, mutta muistuttaa minun kotikaupunkiani Ruotsissa, joten senkin takia olen sopeutunut nopeasti. Joukkuekaverini ovat olleet uskomattoman mukavia siitä päivästä lähtien, kun Kotkaan saavuin. Olen tuntenut kuuluvani tähän joukkueeseen ensitapaamisesta asti.

"Kovatasoisin sarja"

Mitä ajattelet Veikkausliigan tasosta?

- En tiennyt, mitä odottaa, ja eri sarjojen vertaaminen on vaikeaa, mutta tämä on ehdottomasti kovatasoisin sarja, missä olen pelannut.

Mikä on tavoitteesi jalkapalloilijana?

- Tavoitteeni on pelata jalkapalloa niin korkella tasolla kuin suinkin mahdollista ja turvata perheeni elämää nyt ja toivottavasti sitten tulevaisuudenkin perheen, Sandberg päättää.

KTP-VPS. Veikkausliigan ottelu Arto Tolsa -areenalla lauantaina 3.6. kello 17. Tervetuloa!

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA