FC KTP Kotka ry

Johannes Laaksonen: "SJK on meille hyvä mittari"

Veikkausliigakautensa paremmin kuin koskaan aiemmin aloittanut Seinäjoen Jalkapallokerho on KTP:n seuraava vastustaja Arto Tolsa -areenalla tulevana maanantaina.

Tappiottomasti liigassa taivaltanut SJK on pelannut kuusi ottelua, joista se on voittanut neljä ja pelannut kahdesti tasan.

Joukkuetta ensimmäistä kertaa päävalmentajana luotsaava espanjalainen 36-vuotias Joaquin Gomez on onnistunut tilkitsemään suojattiensa puolustuksen kuntoon, sillä SJK on päästänyt tähän mennessä vain kaksi maalia pääsarjassa.

Gomez on muuten vain vajaan kuukauden vanhempi kuin KTP:tä komentava, Veikkausliigan nuorin päävalmentaja, Jussi Leppälahti.

Neljässä liigaottelussa vastustajansa nollannut SJK kuitenkin romahti oudosti kotikentällään Suomen cupin kamppailussa AC Oulua vastaan viime keskiviikkona, kun se taipui maalein 1-4, vaikka oli kaatanut saman seuran kolme viikkoa aiemmin vieraissa 3-0.

Kolmantena sarjassa oleva SJK on tehnyt liigassa kahdeksan maalia, joista puolet on viimeistellyt Nicaraguan maajoukkuehyökkääjä Jaime Moreno.

Vuonna 2007 perustettu SJK:han sai alkunsa, kun TP-Seinäjoen ja Sepsi-78:n edustusjoukkueet yhdistettiin.

Edellisellä kaudella kuudenneksi liigassa yltänyt SJK on voittanut Liigacupin vuonna 2014, Suomen-mestaruuden 2015 ja Cup-mestaruuden 2016.

Mukana mestaruusputkessa

Mestaruusputkessa oli mukana myös KTP-kasvatti Johannes Laaksonen, joka pelasi SJK:ssa vuosina 2013-2018.

- SJK-ajoista on jäänyt todella hyvät muistot. Kaupungista muodostui "toinen koti". Jalkapallon sarallakin tuli parhaat menestysvuodet niin seura- kuin henkilökohtaisellakin tasolla, joten muistot ovat mahtavat, 32-vuotias keskikenttäpelaaja sanoo.

Laaksonenhan valittiin kaudella 2014 kahdesti Veikkausliigan kuukauden tähdistöjoukkueeseen ja saman kauden päätteeksi sekä vuoden liigatulokkaaksi että jalkapallotoimittajien tähdistöjoukkueeseen.

- Nykyisessä SJK:n joukkueessa on paljon hyviä yksilöitä. On ollut hieno nähdä nuorten pelaajien esiintuloa. Ei kerrota nimillä, ettei "pissi" nouse päähän, Laaksonen hymyilee.

KTP:n edellinen liigapeli Lahdessa päättyi 0-0, mutta MyPa sai keskiviikkona kyytiä peräti 14-0.

- Lahti-pelistä saimme hyvän vieraspisteen. Olimme aluksi hieman nukuksissa ja Lahti oli päästä johtoon. Pelillisesti paransimme tokalle jaksolle ja peli tasoittui.

- MyPa-peliä ei sen kummemmin tarvitse analysoida, koska siinä pelissä kaikki meni sisään ja tasoero oli suuri.

KTP:llä on seitsemän kierroksen jälkeen kasassa kuusi sarjapistettä.

- Joukkueena kausi ei ole lähtenyt niin hyvin kuin olisi rahkeita. Ei se ihan pyllylleenkään ole mennyt, mutta joukkueen potentiaali huomioiden pisteitä pitäisi olla jonkun verran enemmän.

Lihasvamma kiusana

Laaksonen on pelannut kuluvalla kaudella vain yhden kokonaisen liigaottelun KuPSia vastaan toisella sarjakierroksella ja tullut vaihdosta kentälle kahteen otteluun (Oulu ja Lahti).

- Oma liigakauden alku on mennyt vähän reisille lihasvamman takia, enkä ole vielä päässyt "vauhtiin".

MIllä mietteillä maanantaiseen SJK-otteluun?

- SJK-peli on meille hyvä haaste/mittari. Kotona olemme vahvoja ja lähdemme hakemaan voittoa. SJK on aloittanut kauden vahvasti ja kuuluu mitalisuosikkeihin, joten Arto Tolsa -areenalle saadaan varmasti aikaiseksi hyvä tapahtuma.

KTP-SJK. Veikkausliigan ottelu maanantaina 22.5. Arto Tolsa -areenalla kello 18. Tervetuloa!

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA