Honka jatkoon Suomen Cupissa - KTP taipui kotonaan

KTP ja Honka ottivat yhteen naisten Suomen Cupin kolmannella kierroksella. Tämä oli molempien joukkueiden tämän vuoden ensimmäinen Cup ottelu. Honka oli väkevämpi ja lunasti itselleen lipun neljännelle kierrokselle. KTP ei kuitenkaan päästänyt vieraitaan helpolla.

Honka aloitti vahvasti Arto Tolsa areenalla pelatun ottelun. Se painoi KTP:n puolustuskannalle välittömästi. Ottelua ei ehditty pelata kuin 6 minuuttia, kun pallo oli ensimäistä kertaa kotijoukkueen maalissa. Maalia edelsi KTP:n puolustuksen sekoilu. Maalivahdin harhasyötöstä alkanut tilanne johti epäsuoraan vapaapotkuun maalivahdin alueen viivalta, joka päätyi maaliin. Hongan toinen osuma syntyi 38. peliminuutilla. Jälleen KTP puolustus oli avustamassa. Keskityspallon jälkeinen puolustajan pusku suuntautui epäonneksi oman maalin edustalle vapaana olevalle Dakota Chanille, jolla oli sitten helppo työ viimeistellä maalin oikeaan kulmaan 0–2 osuma.

KTP kavensi pari minuuttia ennen taukoa. Kotijoukkueen Alliyah Varga pääsi syötönkatkoon Hongan pelinavausvaiheessa. Hän näki vapaana laitakaistalla olevan Rosa Rantasen. Pallon saatuaan Rosa päätti kokeilla kaukolaukausta noin 25 metristä. Se painuikin Hongan maalin vasempaan yläkulmaan ja yhtäkkiä tilanne olikin 1–2. Tämä antoi kotijoukkueelle uskoa paremmasta. Tauolla olisi myös aikaa hioa ajatuksia pelaamisesta.

Kaikkiaan ottelun ensimmäinen puolisko mentiin Hongan ollessa niskan päällä. KTP ei kuitenkaan päästänyt Honkaa helpolla. Kotijoukkue esitti ottelussa tukun hyviä pallonhallintajaksoja, jolloin Honka oli pakotettu puolustamaan pitkiä aikoja. Molemmilla oli muutamia erikoistilanteita, jotka joukkueiden puolustukset hoitivat moitteetta.

Hongan kolmas maali sai alkunsa KTP:n keskialueen pallonmenetyksestä. Honka pelasi sen jälkeen pallon nopeasti laitaan, josta onnistui murtautuminen KTP:n linjan taakse. Rangaistusalueen sisältä, läheltä päätyrajaa annettu syöttö tavoitti täysin vapaaksi unohdetun Noora Juuselan, joka ei läheltä erehtynyt. Elli Seiro muutti rangaistuslaukauksesta numerot 1-4 ottelun 80. minuutilla. Ottelun viides maali oli lähes toisinto kolmannesta. Hyvän laitamurtautumisen ja tilanteon jälkeen Eevi Sutela oli aivan vapaana maalin edessä, jättäen Sonja Leinon voimattomaksi. Hongan kuudes maali lähti kehittymään keskialueen riistosta. Siitä tempokuljetus ja oikea-aikainen syöttö Seirolle, joka laukoi pallon maalin vasempaan takakulmaan ajassa 90+3.

Toinen puolisko ottelusta noudatteli ensimmäistä. Honka oli dominoivampi, mutta myös kotijoukkueella oli sanansa sanottavana. Kerran KTP osui ylärimaan ja pari muuta murtautumis- tai laukausyritystä pilattiin liialla hätäilyllä. Ottelun loppunumerot ovat ehkä turhan isot kokonaisuutta ajatellen, mutta joka tapauksessa parempi voitti ja ansaitsee paikan seuraavalla kierroksella.

Seuraavaksi KTP on tulessa tulevana sunnuntaina, jolloin AT areenalla astelee KuPS/akatemia. Ottelu alkaa klo 15.00. Tervetuloa seuraamaan naisten Ykköstä tuolloin!