FC KTP Kotka ry

KTP lauantaina Lahteen - "Tavoitteena palata Kotkaan kolmen pisteen kanssa"

Veikkausliigapaikkansa viime kaudella vasta Turun Palloseuraa vastaan pelattujen karsintojen kautta säilyttänyt FC Lahti pääsee neljän perättäisen vieraspelin jälkeen vihdoin kotikentälleen lauantaina, kun KTP matkustaa Lahden stadionille testaamaan "Mustien kuhnurien" nykykunnon.

Edellisellä kierroksella viikko sitten FC Lahti taipui FC Hongalle 0-3, ja aiemmissa otteluissaan se on kartuttanut pistetiliään 0-0-tasapeleillään (VPS ja SJK) ja 3-2-voitolla IFK Mariehamnista.

Päävalmentaja Mikko Mannilan suojateilla on kasassa yhtä monta sarjapistettä (5) kuin vihreävalkoisillakin, mutta kotkalaiset ovat pelanneet kaksi ottelua enemmän.

Aina avauksessa

KTP:n tiistaisen HJK-ottelun sankariksi viime hetken tasoitusmaalillaan noussut Willis Furtado on tällä liigakaudella ollut jokaisessa sarjanousijan ottelussa avauskokoonpanossa.

- Mielestäni aloitimme HJK-pelissä huonosti ensimmäisen puoliajan, mutta sitten tauolla pukukopissa sisuunnuimme. Sanoimme toisillemme pystyvämme nousemaan ja onnistuimmekin siinä hyvän joukkuehenkemme ansiosta.

- Tasapeli on hyvä tulos, ja haluan sanoa suuret kiitokset faneillemme. Kun näen fanien saapuvan otteluihin, se antaa minulle lisäenergiaa, Ranskassa 25 vuotta sitten syntynyt Furtado sanoo.

Viime kaudella Norjan Elitserienissä jumboksi jääneen Jervin paidassa 18 ottelussa kaksi maalia tehnyt Furtado palkittiin HJK-pelissä ansaitusti kentän parhaana pelaajana.

Voimakasrakenteinen Kap Verden maajoukkuekärkipelaaja oli 3-3-tasoitusosumansa ohella vahvasti mukana myös KTP:n 2-2-maalissa, sillä Mika pääsi siirtämään pallon Klubin maaliin Furtadon tykityksen jälkeen.

Kaunista ja viihtyisää

Myös IFK Mariehamnia vastaan viimeistelyssä onnistunut Furtado vaatii itseltään paljon.

- Pystyn auttamaan joukkuettani vielä enemmän. HJK:ta vastaan tuntui hienolta tehdä maali lopussa, mutta jatkossa haluan tehdä enemmän ja enemmän maaleja.

Pariisin lähiöissä kasvanut voimanpesä on viihtynyt uudessa kotikaupungissaan.

- Pidän Kotkasta todella paljon. Kaunis ja viihtyisä paikka.

Revanssihenkeä ilmassa

Helmikuun lopussa Mukkula-hallissa pelatussa Liigacupin pelissä KTP sai kyytiä FC Lahdelta lukemin 1-5.

Nyt KTP:llä on Furtadon mukaan tarkoituksena maksaa potut pottuina.

- Lahti on hyvä joukkue, mutta meillä on tavoitteena palata Kotkaan takaisin kolmen pisteen kanssa. Henkilökohtainen pyrkimykseni on aina pelata joukkueelle ja toivottavasti pystyn tekemään taas maalin, Furtado päättää.

FC Lahti-KTP. Veikkausliigan ottelu ensi lauantaina 13.5. kello 14 Lahden stadionilla.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA