FC KTP Kotka ry

KTP hakee revanssia Keravalta

KTP:n naisjoukkue kohtasi harjoituskaudella Pallokerho Keski-Uusimaan (PKKU) vieraissa. Tuolloin ottelu päättyi PKKU:n 3 - 0 voittoon. Joukkueet ovat toki hiukan eläneet tuon ottelun jälkeen. Kotijoukkuetta povataan asiantuntijapiireissä sarjan kärkikaksikkoon, olivathan keravalaiset viime kauden päätteeksi karsimassa paikasta Kansalliseen Liigaan.

Molemmat joukkueet hävisivät edellisen sarjaottelunsa. KTP pelasi JyPK:a ja PKKU Pallo-Iiroja vastaan. Joukkueilla on siis kasvojen pesun paikka tulevassa ottelussa. PKKU on aloittanut sarjan tasapelillä, voitolla ja tappiolla. KTP:n vastaava on kaksi voittoa ja yksi tappio. PKKU on pelannut vähämaalisia otteluita, kaksi tehtyä ja kaksi päästettyä maalia. Valmennus lienee tyytyväinen puolustuspelaamiseen, mutta hyökkäykseltä tarvitaan tehoja otteluiden voittamiseksi. KTP on onnistunut iskemään kuusi maalia ja omiin on mennyt vain kaksi.

Joukkueet tuntevat toisensa verraten hyvin, sillä ne ovat viime vuosien aikana kohdanneet toisensa useampaan kertaan. Näissä kohtaamisissa PKKU on ollut niskan päällä ja on tähänkin otteluun lähdettäessä selvä ennakkosuosikki kokemuksen ja historian valossa. KTP ei kuitenkaan anna em. asioiden painaa liikaa mielessä, kun se valmistautuu tulevaan koitokseen. Jokainen kerta on erilainen ja uusi mahdollisuus. Viime kaudella KTP:n väreissä pelannut Anna Karvonen siirtyi talvella PKKU:n joukkueeseen. Anna tuntee KTP:n hyvin ja siitä on varmasti apua PKKU:lle, kun joukkue valmistautuu sunnuntaiseen peliin. Tässä Anna mietteitä ennen ottelua - Varmasti tiukka ottelu edessä. Olen seuraillut KTP:n pelejä ja heidän kautensa on alkanut aika lupaavasti. Uskon että kummatkin tullaan taistelemaan pisteistä loppuun asti. On myös kiva nähdä tuttuja kasvoja pitkästä aikaan. -

KTP kärsii edelleen useista loukkaantumisista ja pienistä sairasteluista. Joukkue on kuitenkin päässyt valmistautumaan tulevaan otteluun kutakuinkin suunnitellusti. Mitään valtavan isoa yllätystä ei liene tulossa vastaan sunnuntaina. PKKU on laadukas joukkue, joka tähtää sarjan piikkipaikalle. KTP yrittää kaikin voimin pitää itsensä hyvissä asemissa sarjassa. Jotta piste tai pisteitä olisi Kotkaan vietäväksi, täytyy jälleen kerran joukkueen yltää parhaimpaansa.

PKKU ja HJK ovat solmineet Farmisopimuksen, joka mahdollistaa HJK:n liigajoukkueen pelaajille minuutteja Ykkösessä, jos niitä ei liigakentiltä ole irronnut riittävästi. Näitä liiga-apuja PKKU:lla onkin ollut mukana, etenkin kotiotteluissa. He tuovat oman värinsä otteluun ja varmasti nostavat pelin tasoa. Ei sillä, etteikö keravalaiset jo itsessään olisi tarpeeksi taitavia. Jos nostetaan muutamia PKKU:n omia pelaajia esille, niin ensimmäisten joukossa tulevat mieleen nuorten maajoukkueissa esiintyneet: Hilla Romppanen, Sofia Jahnukainen, Saana Latvalahti, Mikaela Sjöman ja Elina Peltokangas.

Altavastaajan asemasta huolimatta KTP lähtee otteluun luottavaisin ja toiveikkain mielin. Joukkueen tavaramerkki; periksi ei anneta, pätee niin kotona kuin vieraissakin. Joukkue on valmis taistelemaan jokaisesta otettavissa olevasta pisteestä. Vahvalla yhteispelillä ja hyvällä yhteishengellä on iso merkitys. Lisäksi joukkue on valmis oppimaan ja omaksumaan asioita sekä tekemään valtavat määrät töitä voittaakseen otteluita, niin tälläkin kertaa!

PKKU - KTP naisten Ykkönen 7.5.2023 klo 16.30 Kalevan Urheilupuisto, Kerava.