KTP:n puoliaikajohto ei riittänyt - "Toinen jakso oli katastrofi"

Kaikki näytti hyvältä KTP:n kannalta Valkeakoskella perjantaina, kun ensimmäinen puoliaika oli pelattu Veikkausliigan viidennen kierroksen ottelussa, ja tulostaululla komeilivat kotkalaisten johtolukemat 1-2.

Isäntäjoukkue FC Haka onnistui kuitenkin nousemaan toisella puoliajalla takaa-ajoasemastaan kauden avausvoittoonsa lukemiin 4-2 (1-2) päättyneessä Tehtaan kentän taistossa.

Haka siirtyi 1-0-johtoon jo avausminuutilla, kun Hakan Logan Rogerson pääsi katkaisemaan KTP:n maalivahti Rasmus Leislahden löysän syötön Daan Klinkenbergille, eikä Juan Lescano erehtynyt puskussaan aivan maaliaukolta Rogersonin keskityksestä.

Mika ja Lehtiranta osuivat

20 minuuttia myöhemmin KTP tasoitti.

Joni Mäkelä tavoitteli pitkällä syötöllään Mikaa, Hakan Fallou Ndiaye pääsi väliin, mutta puski pallon suoraan Willis Furtadolle, jonka syötöstä Mika pääsi laukomaan.

Haka-vahti Aatu Hakala torjui espanjalaiskärjen vedon, mutta Mikan reboundista sijoittamaa laukausta hän ei enää kyennyt estämään.

Tämän jälkeen Leislahti selvitti kahdesti Rogersonin lähentelyt, kunnes KTP sai tuulettaa johtomaaliaan 39. minuutilla.

Mäkelän ja Klinkenbergin syöttöjen jälkeen Mika harhautti Hakan Tino Purmeen vasemmalla laidalla, ja liigauransa avausmaalin tehnyt Juho Lehtiranta pääsi iskemään Hakalan eteensä torjuman Mikan syötön verkkoon.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä tosi hyvä. Olimme pallon kanssa hyviä ja hallitsimme peliä. Toki silloinkin annoimme alussa maalin, mitä ei pitäisi antaa, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

Kaikki muuttui

Toisella puoliajalla kaikki muuttui.

Haka sai keskikentän haltuunsa uudistetun muodostelmansa ansiosta, kun avausjaksolla keskialue oli ollut puolestaan KTP:n hallinta-aluetta.

Haka tuli tasoihin 49. minuutilla Purmen ampuessa rankkarialueen lähettyviltä pelivälineen tolpan kautta verkkoon, ja sama mies syötti tunnin pelin jälkeen Niklas Fribergin etukulmasta tykittämän 3-2-voittomaalin.

Osumien välissäkin pallo oli lähellä käydä KTP-maalissa, kun kotijoukkueen Janne-Pekka Laineen laukaus kimpoili poikkiputkeen.

Kun Simo Roihan tasoitusyritys tömähti 62. minuutilla Hakan Anthony Herbertiin, pääsi samainen Laine ratkaisemaan pelin lopullisesti reilu varttitunti ennen loppua.

Pallo osui epäonnekkaasti Klinkenbergin käteen ja Laine osui rangaistuspisteeltä.

KTP:llä oli vielä pari paikkaa kavennusmaalintekoon, mutta sekä Mäkelän että vaihtopelaaja Gabriel Sandbergin yritelmät eivät onnistuneet.

HJK tiistaina Kotkaan

- Toinen jakso oli ihan katastrofi. Emme löytäneet pallon kanssa etenemisiä ja annoimme pari maalia. Ylipäänsä meille tehdään ihan katastrofaalisia maaleja tällä hetkellä, joita ei tällä tasolla voi antaa, Leppälahti kritisoi.

KTP:llä on nyt kasassa viidestä pelistä neljä pistettä.

- Alkukausi on ollut pelillisesti todella ailahteleva. Yritämme nyt toukokuussa löytää vähän tasapainoisempaa menoa ja lopettaa maalien lahjoittamisen.

Seuraavassa ottelussa vastus ei ainakaan helpotu, sillä ensi tiistaina 9.5. Arto Tolsa -areenalle saapuu sarjakärjessä oleva HJK, jonka motivaatiota taatusti lisää KuPSille kärsitty avaustappio.

- HJK on tiistaina tosi kova vastus. Laitetaan kaikki likoon ja katsotaan tulos pelin jälkeen, kotkalaisluotsi totesi.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA