FC KTP Kotka ry

KTP haastaa JyPK:n naisten Ykkösessä

KTP pelaa putkeen toisen kotiottelun naisten Ykkösessä viikon sisään. Tällä kertaa Arto Tolsa areenalle saapuu ehkä sarjan kovin ennakkosuosikki Jyväskylän Pallokerho (JyPK). Hyvin kautensa aloittanut kotijoukkue joutuu siis todella kovaan paikkaan.

KTP:n naisjoukkueen kausi on alkanut erinomaisesti. Kahdesta ottelusta saaliina on täydet kuusi pistettä, eikä omaan maaliin ole mennyt pallo vielä kertaakaan. Tämän viikon lauantaina meno vain kiihtyy, sillä tuleva vastustaja JyPK on todella laadukas joukkue. Vielä kaudella 2021 joukkue pelasi Kansallisessa Liigassa, mutta kohtalona oli pudota sarjasta kauden päätteeksi. Viime vuonna JyPK sijoittui Ykkösessä kolmanneksi, jääden vain pisteen päähän nousukarsintapaikasta.

Tämän vuoden Ykkösen JyPK on aloittanut vakuuttavasti. Ensimmäisessä ottelussa se kohtasi toisen kärkeen povatun joukkueen PKKU:n. Ottelu päättyi tasapeliin 1–1. Toisen kierroksen ottelussaan JyPK pyyhki Ilves/2 joukkueella lattiaa, päihittäen sen maalein 5–0. Ainoastaan siis yksi päästetty maali ja sekin tuli rangaistuspotkun seurauksena. JyPK pelaa tälle tasolle hyvää jalkapalloa. Se puolustaa joukkueena vahvasti ja hyökkää terävästi.

KTP on tehnyt vastaavasti viisi maalia ja pitänyt maalinsa puhtaana jo 180 minuuttia. Edellisessä pelissä oli jo hiukan tuuria matkassa, sillä pallo pyöri muutamaan otteeseen aivan maaliviivan tuntumassa. Nyt lauantaina joukkue joutuu jälleen kovan paikan eteen. Puolustamista on harjoiteltava edelleen, jotta JyPK hyökkäykset osataan pysäyttää ajoissa. Lisäksi hyökkäämiseen on keksittävä uusia juonia, sillä tulevan vastustajan puolustuslinja on kovassa vedossa.

KTP:llä on edelleen isoja huolia joukkueen terveystilanteen kanssa. Tuntuu, että joka viikko joku pelaajistosta putoaa jonkun syyn vuoksi pois pelaavasta kokoonpanosta. Onneksi kuitenkin joukkueessa on vielä riittävästi terveitä pelaajia, että saadaan aloituskokoonpanollinen pelaajia kentälle. Nyt on vielä muutama treeni aikaa tutustua tulevaan vastustajaan ja tehdä suunnitelma otteluun. KTP:n maalit ovat jakaantuneet neljän pelaajan kesken. JyPK:stä Kotkaan siirtynyt Kia Voutilainen pääsi edellisessä ottelussa maalin makuun. Kia on ollut pitkään sivussa kuntouttamassa itseään. Nyt hän uhkuu peli-intoa tulevaa ottelua silmällä pitäen. Myös toinen sairastupalainen, Anni Eriksson, on toipunut pelikuntoon.

Vaikka vastus lauantaina on kova, on myös luotto omaan tekemiseen korkealla. Kotijoukkue on hyvässä kunnossa ja valmiina haastamaan kenet tahansa. KTP:n mottona on, ettei koskaan anneta periksi. Se pätee myös tulevana lauantaina. Joukkue odottaa myös kotiyleisön olevan paikalla runsaslukuisena kannustamassa joukkuetta yhä parempiin suorituksiin. Tätä tukea joukkue myös arvostaa erittäin paljon. Sen avulla jaksaa painaa vielä sen kuuluisan viimeisen spurtin, taklauksen tai laukauksen.

Stadionin ravintola-alueella yleisöä palvelee kahvila ja anniskeluravintola. Kioskissa on myös myynnissä erilaisia makupaloja ja kylmää juomaa. Mikäli et jostain syystä pääse paikanpäälle stadionille seuraamaan tätä EasyFit Kotka:n isännöimää ottelua, niin ei hätää. Ottelu striimataan suorana Solidsportin kautta. Pääset seuraamaan peliä kirjautumalla palveluun. Pelin hinta on sama kuin verkosta ostetulla lipulla 8 €. Liput portilta ostettuna maksavat 10 €.

KTP – JyPK naisten Ykkönen 29.4.2023 klo 15.00 Arto Tolsa areenalla. Liput 8 €/10 €. Lapset 0–12 v ilmaiseksi sisään. Tervetuloa!