FC KTP Kotka ry

KTP saa kotiavaukseen vastaansa NJS:n

Voitokkaasti kautensa avannut KTP:n naisjoukkue saa vieraita Nurmijärveltä, kun paikallinen Jalkapalloseura saapuu Arto Tolsa areenalle. Luvassa on vauhdikas kamppailu sarjapisteistä Naisten Ykkösen toisen kierroksen ottelussa.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kertaalleen Suomen Cupin 4. kierroksella syksyllä vuonna 2020. Tuolloin NJS pelasi jo Ykkösessä ja KTP vielä Kolmosessa. Ottelun voittajaksi selviytyi kotijoukkue KTP lukemin 3–0 (1–0). KTP:n maaleista Annika Pasi teki kaksi ja Pihla Marin yhden. KTP:n vuoden 2020 joukkueesta tämän vuoden joukkueessa ovat Pasin lisäksi viisi muuta pelaajaa. NJS on sitä vastoin uusiutunut rajusti. Samoja pelaajia kuin vuoden 2020 joukkueessa ovat vain Paula Kantelinen ja Hertta Lammio. Näin ollen Cupin ottelusta ei oikein voi vetää suoria johtopäätöksiä tämän päivän tilanteeseen tai voimasuhteisiin.

Ykkösen avauskierroksella NJS koki tappion sarjan suursuosikkeihin kuuluvalle VIFK:lle. Vaasalaiset olivat 7–4 parempia, vaikka ottelu pelattiin Nurmijärvellä. Runsasmaalinen ottelu kertoo sen, että puolustamisessa on vielä parannettavaa, mutta hyökkäyskalusto on iskussa. Yleensä neljä tehtyä maalia vie joukkueen voittoon, mutta viime kierroksella kävi toisin. NJS on solminut Farmisopimuksen Helsingin Palloseuran kanssa. Edellisessä ottelussa oli mukana kolme HPS:n sopimuspelaajaa. Heistä Dolma Gurung ja Milla Lehtomaa onnistuivat maalinteossa. Omista pelaajista Anni Pajuoja venytti verkkoja kahdesti. NJS:n valmennusvastuuta kantaa Joana Martins. Hän tuli tehtävään AC Oulusta, jossa hän toimi talenttivalmentajana. Joana on valmistunut Lissabonin yliopistosta, jossa hän erikoistui jalkapallovalmentajaksi.

Kotijoukkue KTP joutuu lähtemään otteluun jälleen altavastaajana ja epävarmassa tilanteessa. Edellinen ottelu Pallo-Iiroja vastaan verotti pelaajistoa parin loukkaantumisen verran. Sairastuvalta lienee kuitenkin odotettavissa positiivisia uutisia. Paraneminen on hyvässä vauhdissa ja ehkäpä joku siellä ollut saadaan kentälle jo tulevana sunnuntaina?

Voitokas kauden avaus antaa uskoa omaan tekemiseen. Nyt on jälleen mahdollisuus näyttää mitä osataan ja toivottavasti yleisö löytää tiensä katsomoon. Pelaajat ovat innoissaan odottaneet kotiavausta. Vieraspelissä puolustaminen oli onnistunutta. Vastustaja onnistuttiin pitämään nollassa. Nyt vastus kovenee, sillä vastaan astelee viime kauden Kansallisen liigan joukkue, jolla on Farmisopimuksensa myötä mahdollisuus täydentää joukkuettaan kovan luokan vahvistuksilla Liigasta.

KTP valmistautuu tyylinsä mukaisesti jokaiseen otteluun huolellisesti. Joukkue pyrkii hiomaan oman pelinsä sellaiseen kuosiin, että jos jotain yllättävääkin tapahtuu, osataan siihen välittömästi reagoida.

Stadionin ravintola-alueella yleisöä palvelee kahvila ja anniskeluravintola. Kioskissa on myös myynnissä erilaisia makupaloja ja kylmää juomaa. Mikäli et jostain syystä pääse paikanpäälle stadionille seuraamaan tätä Suomen Hälytin ja Turva-asennus Oy:n isännöimää ottelua, niin ei hätää. Ottelu striimataan suorana Solidsportin kautta. Pääset seuraamaan peliä kirjautumalla palveluun. Pelin hinta on sama kuin verkosta ostetulla lipulla 8 €. Liput portilta ostettuna maksavat 10 €.


KTP – NJS naisten Ykkönen 23.4.2023 klo 15.00 Arto Tolsa areenalla.
Liput 8 €/10 €. Lapset 0–12 v ilmaiseksi sisään. Tervetuloa!