FC KTP Kotka ry

KTP:n sarja alkaa Raumalla

Naisten Ykkönen alkaa täydellä tohinalla tulevana viikonloppuna täydellä kierroksella. Neljä ottelua pelataan lauantaina 15.4. ja yksi sunnuntaina 16.4. Varaslähdön ottivat KuPS Akatemia ja VIFK, jotka pelasivat tasapelin jo edellisenä viikonloppuna. KTP matkustaa Raumalle, jossa se kohtaa Pallo-Iirot. Joukkueet eivät ole toisilleen tuttuja entuudestaan.

KTP on valmistautunut alkavaan Ykkösen kauteensa huolella. Harjoittelu on ollut nousujohteista ja välissä on ollut niin harjoitusotteluita kuin Kansallista Cupia. Vastustajat ovat olleet kovia pitkin talvea ja voitot ovat olleet kortilla. Joukkueessa on kuitenkin uskoa siihen, että sarjassa tullaan pärjäämään. Ensisijaisena tavoitteena on sarjapaikan uusiminen ja Ykkösen tavoille tottuminen.

KTP:n terveystilanne on helpottamaan päin. Toki muutama pitkäaikaisloukkaantuminen aiheuttaa päänvaivaa. Lisäksi on muutamia pikkuvammoja, joiden kanssa on oltava tarkkana. Jalkeille Raumalle saadaan kuitenkin iskukykyinen joukkue, joka on valmiina otteluun.

Pallo-Iirot sijoittui viime kauden Ykkösessä viidenneksi. Joukkue on kokenut ja selkeä ennakkosuosikki sarja-avauksessa. Pallo-Iirot on kokenut muutamia pelaajamuutoksia, mutta runko on pysynyt hyvin kasassa. Sen lisäksi joukkueeseen on saatu muutamia uusia pelureita. Viime kaudella joukkueensa toiseksi eniten maaleja tehnyt Wilma Ahola jatkaa joukkueessa. Anna Varkoin ollessa poissa, Aholalle siirtyy yhä enemmän vastuuta maalinteosta. Maalivahtiosasto sai kovan luokan vahvistuksen, kun Loviisa Helminen tuli lainasopimuksen turvin Tampereen Ilveksestä.

KTP matkaa siis luottavaisena Raumalle. Vaikka matka on pitkähkö, niin sen ei saa antaa vaikuttaa keskittymiseen tai jaksamiseen. Pitkän talvikauden jälkeen on hienoa päästä vihdoin aloittamaan tosipelit. Joukkue puhkuu intoa päästä näyttämään osaamistaan ja mittaamaan omia kykyjään. Vaikkakin vastus on kova heti alkuun, tulee KTP tekemään kaikkensa, jotta pisteet lähtisivät Kotkaan. Missään vaiheessa joukkue ei ole valmis luovuttamaan. Se on ollut joukkueen tavaramerkki ja tulee olemaan!

Pallo-Iirot – KTP 15.4.2023 klo 18.00 Äijänsuon stadion