FC KTP Kotka ry

Tehokkaampi AC Oulu vei KTP:ltä pisteet

KTP pystyi kehittelemään enemmän maalintekotilanteita kuin AC Oulu Veikkausliigan avausottelussa Arto Tolsa -areenalla keskiviikkona, mutta sarjan pohjoisin joukkue vei pisteet mukanaan maalein 0-2 (0-1).

Yleisöä kamppailu oli houkutellut paikalle 1815 silmäparia.

- Olimme valmistautuneet peliin hyvin ja meillä oli hyvä peliinlähtö, mutta kun tulee turpaan, niin pettymyshän tämä on. Tällaiset pelit vain pitäisi pystyä voittamaan, mutta Oulu on hyvä joukkue ja tulee varmasti olemaan taulukon yläpäässä, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

Oulu iski avausmaalinsa 28.minuutilla, kun KTP:n toppari Michael Ogungbaro puski vieraiden Maximus Tainion keskityspallon suoraan hyvälle laukaisusektorille, nuorten maajoukkueessakin edukseen esiintyneelle, Otso Liimatalle.

Viime kaudella futistoimittajien äänestyksessä liigatähdistöön päässyt 18-vuotias huippulahjakkuus ampui pallon tarkasti tolpan kautta maaliin.

"Olisi ollut erilainen peli"

KTP:llä oli ennen ja jälkeen Oulun osumaa pari hyvää paikkaa maalintekoon.

- Tällaisissa otteluissa se isoin asia on, että kun sinä saat ne tontit, niin ne pitää käyttää. Furtadon (Willis) pusku ja esimerkiksi Mikan läpiajo oli sellainen paikka, että pallo vain pitää laittaa pussiin. Niistä maalit, niin olisi ollut ihan erilainen peli, Leppälahti jutteli.

Toisella puoliajalla isäntien Georgios Manthatisin veto ja Ogungbaron pusku säikäyttivät vieraiden maalivahti Calum Wardia, mutta sitten kävi kuten usein käy.

Kun et itse tee, niin vastustaja tekee.

Hetkeä aiemmin kentälle tullut Rasmus Karjalainen sai pallon Ashley Mark Coffeyn pitkästä syötöstä ja harhautteli aikansa KTP-toppari Valtteri Vesiahoa, kunnes ampui pelivälineen ohi KTP-vahti Rasmus Leislahden.

- Molemmat Oulun maalit olivat vastaiskumaaleja. Niissä Oulu oli vaarallinen. Vastustajan vastaiskut pitää ottaa jatkossa paremmin. Harjoituksissa on käytävä läpi, mitä tehdään, kun meillä on pallo, ja mitä siinä menetyksen hetkellä pitää tehdä, Leppälahti totesi.

Lähimpänä maalintekoa kotijoukkueesta oli Jack de Vries, joka tuli vaihdosta kentälle, kun peliä oli käyty tunti.

Miehen vapaapotkutykitys tömähti kuitenkin yläputkeen hieman ennen loppuvihellystä.

"Tiukka matsi"

Vaikka tappio taatusti kotkalaisjoukkuetta rassaakin, oli raitapaitojen pelissä paljon hyvääkin.

- Meidän pitää vain olla kliinisempiä viimeisellä sektorilla. Hyvinä hetkinä olimme sellainen KTP, mitä olemme puolitoista vuotta jo olleet, Leppälahti painotti.

- Aika tiukka matsi. Meillä oli muutama hyvä tontti, mistä ei pystytty naulaamaan ja Veikkausliigassa kaikki joukkueet ovat sellaisia, että rankaisevat kovalla kädellä, jos ei itse pysty laittamaan palloa pussiin. Vähän kaksijakoiset ovat fiilikset. Pelattiin ihan ok-peli, mutta se ei vaan tällä kertaa riittänyt tuloksellisesti, kolmen miehen (Vesiaho-Ogungbaro-Daan Klinkenberg) puolustuslinjassa oikealla pelannut Vesiaho jutteli.

Vesiaho myönsi, että pääsarjassa pelaaminen on ollut jo pitkään mielessä.

- Kyllä tätä ollaan odotettu, että täällä päästään pelaamaan Veikkausliigafutista. Ja nyt vedetään monta vuotta putkeen, ettei tule mitään hissiliikettä.

Seuraavaksi KuPS

Veikkausliiga jatkuu taas reilun viikon kuluttua.

Tuolloin KTP aikoo avata pistetilinsä.

- Totta kai me lähdemme seuraavasta ottelusta hakemaan pisteitä. Pyrimme pitämään oman pään puhtaana ja tekemään ainakin 1-2 maalia.

- Otetaan ne hyvät jutut mukaan tästä pelistä ja katsotaan, mitä pystytään parantamaan, Vesiaho päätti.

KTP pelaa seuraavan kerran perjantaina 14.4. Tuolloin Kotkaan saapuu Kuopion Palloseura.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA