FC KTP Kotka ry

"Nuori ja taitava" AC Oulu tulee KTP:n testattavaksi

KTP aloittaa kauan odotetun Veikkausliigaurakkansa keskiviikkona 5.4.

Raitapaitojen avausvastustajaksi Arto Tolsa -areenalle saapuu portugalilaisen, jalkapalloprofessoriksikin tituleeratun, Ricardo Duarten luotsaama AC Oulu.

- Oulu on tosi kova vastus, kuten Liigacup ja tasainen finaali HJK:ta vastaan osoittivat. Oulu tähtää varmasti tällä kaudella eurokentille, sen verran paljon se on satsannut toimintaansa ja pelaajistoonsa, KTP:n päävalmentajana ensimmäistä kertaa liigapelissä toimiva Jussi Leppälahti sanoo.

KTP:n kapteenina jatkava David Ramadingaye tietää 131 liigaottelun kokemuksella, mitä pääsarjassa pelaaminen on.

Miten on joukkueen ja oma harjoituskausi mennyt?

- Joukkueen harjoituskausi on mennyt erittäin hyvin. On ollut tosi paljon kilpailua. Suurimmaksi osaksi tuntuu, että pelaajat ovat pysyneet terveinä, ei ole tullut mitään pitkäaikaisloukkaantumisia ja olemme myös harjoituspeleissä pystyneet näyttämään, että voimme kilpailla jokaista joukkuetta vastaan.

- Henkilökohtaisesti on mennyt ihan ok. Muutama pieni vamma on ollut, mutta ei mitään pitkäaikaisia poissaoloja. Itselle ehkä uusi pelipaikka on tuottanut paljon uutta opittavaa.

Millaisina näet KTP:n mahdollisuudet liigassa?

- Minusta tuntuu, että meillä on joukkueena mahdollisuudet ihan mihin vaan. Jos kaikki menee nappiin, pelaamme hyvin, pelaajat pysyvät terveinä ja uskomme siihen omaan tekemiseemme, niin ihan hyvin voimme olla aika korkeallakin sarjataulukossa.

- Tietenkin se ensisijainen tavoite seuralle on säilyä, mutta me joukkue ja pelaajat olemme kunnianhimoisia ja tavoittelemme paljon korkeampia sijoja. Ensisijaisesti säilyminen ja sitten kuuden joukkoon. Sen jälkeen latumme on auki ihan mihin vaan.

Millainen joukkue AC Oulu on?

- Se on tosi taitava ja nuori joukkue. Heillä on nuoria tähtipelaajia kuten Otso Liimatta ja Jere Kallinen. Sitten siellä on tällaisia maajoukkuestatuksen pelaajia kuten Rasmus Karjalainen ja muitakin nousevia tähtiä kuten Onni Suutari.

- Mielenkiintoinen porukka, joka pelaa taitavaa jalkapalloa. Tulee varmasti mielenkiintoinen ottelu. Kaksi joukkuetta, jotka haluavat hallita palloa ja pelata kaunista jalkapalloa. Varmasti tulee yleisöystävällinen peli. Meille ottelu on iso haaste, sillä ainakin itse ajattelen, että Oulu on ihan siellä kärkikahinoissa. Senhän se todisti jo Liigacupin finaaliin menolla.

- Oulu on kilpailukykyinen joukkue ja tulossa on tosi vaikea kamppailu. Jokainen peli on vaikea tässä sarjassa ja lähdemme tekemään meidän omaa juttuamme. Tietenkin lähdemme voittamaan ottelua ja jatkamaan hyvää kotisaldoamme, mikä meillä viime kaudella oli.

Mitä haluat sanoa yhteisesti kaikille KTP:n kannattajille?

- Mielestäni on hienoa aloittaa kotona, kun on eka peli ja hyvää joukkuetta vastaan. Sää on varmasti kohdillaan ja näin saadaan yleisö taaksemme. Arto Tolsa -areena oli viime kaudella tosi vaikea paikka vierasjoukkueille. Siitä iso kiitos yleisölle, faneille ja junioripelaajille, ja kaikille, ketkä ovat olleet katsomassa pelejä ja luoneet sinne hyvän tunnelman.

- Me tietenkin joukkueena yritämme vastata siihen, tuoda niitä elämyksiä ja taistella jokaisesta pallosta koko ajan. Pyrimme tuoda iloa katsojien silmille ja huulille. Toivottavasti peliin tulee paljon ihmisiä meidän tueksemme. Tehdään yhdessä Arto Tolsa- areenasta taas vaikea paikka vierailijoille. En malta odottaa, eikä koko joukkue.

KTP-AC Oulu. Veikkausliigan avauspeli 5.4. Arto Tolsa-areenalla kello 18. Tervetuloa!

TIMO KOPAKKALA