KTP kukisti KuPS Akatemian

KTP pääsi pitkästä aikaa voiton makuun kiinni, kukistaessaan kotikentällään Arto Tolsa areenalla vierailleen KuPS akatemian. Ottelu päättyi KTP:n 3–0 (1–0) voittoon. Tulevalla kaudella joukkueet kohtaavat toisensa naisten Ykkösessä.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta tunnistelevaa tekemistä. Peli aaltoili päästä toiseen, eikä kumpikaan joukkue saanut otettua peliä komentoonsa. Ottelun edetessä pidemmälle, kävi selväksi, että kotijoukkue on pelitapahtumissa niskan päällä. KuPS:n pelin avaaminen takkusi, eikä vähiten siksi, että KTP osasi reagoida vastustajan liikkeisiin nopeasti ja tehokkaasti. KTP sai useita riistoja omalla hyökkäyskolmanneksellaan ja toisaalta pakotti KuPS:n pelaamaan pidemmillä syötöillä, kuin ehkä olisi ollut tarkoitus. Riistoista KTP käynnisti nopeita vastahyökkäyksiä kohti KuPS maalia.

Vaikka KTP painosti vahvasti, yritti KuPS silti avata peliään lyhyin syötöin aina maalivahdilta asti. Yksi näistä rohkeista avauksista päättyi KTP:n riistoon ja avausmaaliin. KTP:n Oona Kelkka painosti KuPS vahti Elsa Sulkua sillä seurauksella, että Oona sai riistettyä pallon rangaistusalueen sisällä. Oona kiersi maalivahdin ja sijoitti pallon tyhjään maaliin.

Ensimmäisen jakson aikana kävi myös selväksi se, että kuopiolaiset joutuivat jatkuvasti repimään ja muutoin rikkomaan kotijoukkueen pelaajia. Jatkuva paidasta repiminen ja myöhästyneet taklaukset saivat ikävän kruunun. KTP:n toppari Bettina Aho suojasi palloa omalla päätyrajalla. Pallon ollessa jo selkeästi yli rajan, KuPS:n pelaaja päätti vielä suorittaa liukutaklauksen takaapäin pohkeeseen. Tämä täysin vastustajaa kunnioittamaton teko johti sitten siihen, että KTP pelaaja kyydittiin sairaalaan jatkotutkimuksiin. Toivottavasti kyseisen taklauksen suorittanut pelaaja ottaa asiasta opikseen ja jättää moiset temput taakseen!

Toisella jaksolla KTP tarkensi vielä omaa puolustamistaan ja kaivoi hihastaan vielä pari uutta tapaa edetä pallon kanssa. Kotkalaisten syöttöpeli oli vielä ensimmäistäkin jaksoa laadukkaampaa. KuPS:lle jäi perässä juoksijan rooli. Jos KuPS sai ensimmäisellä jaksolla yhden laukauksen kohti Sonja Leinon vartioimaa maalia, niin toisella puolikkaalla oli sitten vähän hiljaisempaa.

Oona Kelkka maalasi myös toisella puoliskolla. KuPS maalille vaihdettu Kiia Tefke epäonnistui avauksessaan, ollen reilusti ulkona maalistaan. Oona sai pallon kuin lahjaksi jalkaansa ja päätti kokeilla nostoa maalivahdin yli. Se onnistuikin erinomaisesti, sillä pallo lensi yli Tefken ja laskeutui juuri oikeaan aikaan riman alle. Näin numerot muuttuivat 2-0 KTP:lle.

Noin tunnin pelin kohdalla kuopiolaisten juoksuvoimasta oli paras terä kadonnut. KTP sen sijaan jaksoi edelleen jauhaa omaa hyökkäyspeliään. Syötöt napsuivat kohdilleen ja pallo liikkui nopeasti pelaajalta toiselle. Tuntui, etteivät vieraat ehtineet millään saada painetta pallolliselle. KuPS joutui tyytymään nopeisiin vastaiskuihin, jotka KTP:n puolustus hoiteli tyylillä.

Ottelun viimeisen maalin laukoi Katy Byrne. Noin 20 metristä lähtenyt veto yllätti Tefken tarkkuudellaan. Tefke ylsi puolittaiseen torjuntaan ja pallo painui maalin takanurkkaan, sinetöiden ottelun loppulukemiksi 3–0. KTP ansaitsi voittonsa. Joukkue oli selvästi paremmassa kunnossa, kuin vastustajansa. Kova työ harjoituskentillä alkaa kantaa hedelmää. Lisäksi kovat harjoitusottelut talvikaudella ovat valmistaneet joukkuetta ajatellusti pian alkavaa sarjaa varten. KTP:llä on vielä yksi harjoitusottelu ennen kauden alkua. Kansallisen liigan joukkue FC Honka saapuu Arto Tolsa areenalle viikon päästä lauantaina.

LA 8.4.2023 klo 17.15 FC KTP – FC Honka Arto Tolsa areenalla. Tervetuloa!