PK-35 kukisti KTP:n Arto Tolsa -areenalla

PK-35:n ja KTP:n naisjoukkueet kohtasivat toistamiseen Arto Tolsa areenalla. Edellisestä kerrasta onkin jo ehtinyt vierähtää reilu kaksi vuotta, sillä 2021 joukkueet pelasivat Suomen Cupin ottelun Kotkassa. Tuolloin PK-35 oli parempi lukemin 4–1. Eilisen kamppailun voittaja oli niin ikään PK-35. Tällä kertaa lukemat olivat 0–2 (0–0).

Ottelun ensimmäinen puolisko oli tasaista, mutta toki on todettava PK-35:n olleen pallossa kotkalaisia enemmän. Vierailijat pystyivät nopealla syöttöpelillään aiheuttamaan päänvaivaa KTP:lle. Ottelun edetessä asetelmat kuitenkin tasoittuivat ja kotijoukkuekin sai juonesta kiinni. Rohkeus toteuttaa opeteltuja asioita kasvoi ja sitä myöden myös pallonhallintajaksojen pituudet kotijoukkueen osalta kasvoivat. Kumpikaan joukkue ei luonut maalintekopaikkoja liukuhihnalta ensimmäisellä puoliskolla. Muutamia sellaisia oli, mutta molempien puolustukset kestivät vastustajien lähentely-yritykset. Tauolle mentiin tasalukemissa 0–0.

Toiselle puolikkaalle KTP teki kolme pelaajavaihtoa. Kentältä tulivat pois Natalie McNally, Oona Kelkka ja Henni Hyyrynen. Heidän tilalleen tulivat Pinja Turkia, Bettina Aho ja Annika Pasi. KTP:n pelaamiseen yritettiin tauolla löytää lisää tehoa. Syöttöpelaamiseen saatiinkin hiukan rauhallisuutta lisää. Joukkueen pyrkimyksenä on löytää aina paras mahdollinen valinta jatkaa peliä. Syöttämisen osalta se joskus tarkoittaa sitä, että palloa pelataan myös alaspäin, vaikka yksinäinen kärki olisikin halukas etenemään linjan taakse. Aika ajoin kotijoukkueella oli liian kiire antamaan se ratkaiseva syöttö, josta seurauksena oli pallonmenetys useimmiten.

PK-35 teki kaksi osumaa toisella jaksolla. Ensimmäinen tuli, kun KTP:n toppari nousi keskialueelle taistelemaan pallosta. Hän hävisi kaksinkamppailun ja pallo ajautui linjassa jääneeseen tyhjään tilaan, jota kukaan ei ollut huomannut paikata. Hyökkääjä eteni boxiin eikä jättänyt KTP:n maalivahdille Sonja Leinolle mitään palaa. Voimaveto etuyläkulmaan ja taululle lukemat 0–1.

PK-35:n toinen maali tuli kulmapotkutilanteesta. Pallo toimitettiin laadukkaasti maalille, jossa KTP:n pelaajat jäivät pääpelissä kakkoseksi. Maalin edustalta pusku vastustamattomasti verkon perukoille ja tilanne jo 0–2.

Myös KTP:llä oli paikkansa toisella jaksolla. Näistä mainittakoon Rosa Rantasen antama vapaapotku, joka oli yllättää PK-35:n maalivahdin. Veto painui kuitenkin niukasti yli yläriman. Lisäksi toinen vapaapotku, joka pelattiin maalin takakulmalle. Riina Turpeinen oli taistelemassa pallosta, mutta PK-35:n puolustus oli vahvempi ja korjasi pallon väljemmille vesille. Lisäksi KTP:llä oli pari muuta aihiota, joista olisi hiukan huolellisemmalla toiminnalla voinut kehitellä jotakin vaarallisempaa.

Ottelu oli hyvä tapahtuma molemmille joukkueille. Parempi voitti, mutta KTP on jälleen ottanut pari askelta eteenpäin edellisestä TPS pelistä. Seuraavaksi KTP:n vieraaksi saapuu KuPS Akatemia, joka pelaa samassa sarjassa KTP:n kanssa. Toivottavasti katsomoon löytää tiensä mahdollisimman moni joukkueen kannattaja ja asiasta kiinnostunut.

La 1.4.2023 klo 15.00 FC KTP – KuPS Akatemia, AT areena.