FC KTP Kotka ry

KTP vahvistaa puolustuslinjaansa

KTP:n naisjoukkueen toppariosasto saa kauan odotetun vahvistuksen, kun Natalie McNally liittyy joukkueeseen kauden 2023 mittaisella sopimuksella. Indianapolisin (2017–2020) ja Western Carolina (2021) yliopistojen kasvatti saapui Kotkaan maaliskuun puolivälissä. Hänellä on noin kuukausi aikaa tutustua uusiin joukkuekavereihinsa ja omaksua joukkueen pelitapa.

Natalie on toppareille tyypilliseen tapaan kookas. Hänen vahvuuksiinsa lukeutuvat mm. pääpeli, eteenpäin puolustaminen, pelin avaaminen sekä pitkillä että lyhyillä syötöillä. Hän pystyy kontrolloimaan omaa aluettaan ja ohjaamaan myös muita pelaajia ympärillään. Yliopistouransa aikana Natalie on saavuttanut useita kunniamainintoja. Näistä viimeisimpiä ovat valinnat koko eteläisen konferenssin ykkösjoukkueeseen, kaksi valintaa viikon parhaaksi puolustajaksi eteläisessä konferenssissa ja kaakkoisen alueen kolmosjoukkueeseen valmentajien valitsemana.

Vuonna 2022 Natalie valittiin valmistautumiskaudella Washington Spirit’s:in harjoitusleirille joukkueen ulkopuolisena pelaajana. Tämä reissu ei kuitenkaan johtanut sopimukseen asti. Kaudella 2022 hän pelasi South Carolina United FC:n riveissä. Hän oli aloituskokoonpanossa kaikissa 12 ottelussa, johdattaen kahdesti joukkueensa nollapeliin. Minuutteja hän kellotti eniten joukkueestaan ja kertaalleen hän onnistui antamaan maalinjohtaneen syötön. Hän on ollut läpi uransa valmentajiensa luottopelaaja. Lähes poikkeuksetta hänelle on kertynyt eniten minuutteja joukkueesta.

Valmennus odottaa häneltä isoa panosta tulevan kesän puolustuspelaamisessa. Hänestä odotetaan selkeää johtajaa joukkueen takalinjoille. Myös erikoitilannepelaamisessa Nataliella tullee olemaan iso rooli, sillä ulottuvana pelaajana häntä on vaikea vartioida ja puolustuspäässä hän pystyy kontrolloimaan ilmatilaa oman maalin edessä.

– En voisi olla enempää innoissani tästä mahdollisuudesta pelata ammattilaistasolla. Olen kiitollinen liittyessäni KTP:hen, enkä malta odottaa, että pääsen tapaamaan joukkuettani ja aloittamaan kauden, kertoo McNally.