FC KTP Kotka ry

Willian Pozo valittiin Kuuban maajoukkueeseen

KTP:n miesten edustusjoukkueeseen kuluvaksi kaudeksi siirtynyt Willian Pozo on valittu edustamaan Kuuban maajoukkuetta tulevissa Kansojen liigan otteluissa. Pozo on mielissään siitä, että pääsee jälleen edustamaan maataan tärkeissä otteluissa.

Pozo on mukana Kuuban maajoukkueen riveissä, kun joukkue kohtaa torstaina 23.3. vieraissa Barbadosin ja kolmea päivää myöhemmin edessä on kotiottelu Guadeloupea vastaan. Ottelut ovat CONCACAF:n Kansojen liigaa ja Kuuba pyrkii nousemaan A-liigaan. CONCACAF on jalkapalloliitto, jossa on mukana Pohjois-Amerikan, Keski-Amerikan ja Karibian maat sekä Etelä-Amerikasta Suriname, Guyana ja Ranskan Guayana.

– Pääsy maajoukkueeseen tuntuu tosi hyvältä. Tunnen ylpeyttä kuulua osaksi Kuuban maajoukkueetta ja saada mahdollisuuden edustaa maatani, Pozo tuumaa.

Kuuba johtaa B-liigassa omaa lohkoaan. Neljästä ottelustaan joukkue on voittanut kolme ja hävinnyt vain yhden.

– Jos otamme näistä jäljellä olevista otteluista vähintään neljä pistettä, nousemme suoraan ensi kaudeksi A-liigaan, Pozo sanoo.

Pozo kertoo, että hänen kotimaassaan ja CONCACAF:n alaisissa jalkapallomaajoukkueessa pelataan erilaisempaa jalkapalloa kuin mihin Euroopassa on totuttu.

– Se on todella intensiivista, sillä monet pelaajat ovat todella atleettisia ja nopeita. Uskon, että meillä on hyvät saumat nousta A-liigaan. Uskon, että voimme voittaa Barbadosin, mutta ottelu Guadeloupea vastaan on meille iso testi. Meidän pitää voittaa heidät ollaksemme ykkösiä ja kotona meillä on siihen täydet mahdollisuudet, Pozo kertoo.