KTP jaksoi noin tunnin KuPS:ia vastaan

KTP pysyi viime kauden mestarin kyydissä noin tunnin verran. Sen jälkeen KuPS meni menojaan. Pelissä toistui sama kaava, kuin joukkueitten edellisessä kohtaamisessa Kuopiossa. Ensimmäinen jakso oli kuopiolaisille hankala, mutta tunnin pelin jälkeen tiloja maalin edestä alkoi löytymään. Lopulta KuPS oli parempi maalein 0–9 (0–2).

Kansallisen Cupin A-lohkon päätösottelu pelattiin viileähköllä Arto Tolsa areenalla. Onneksi kuitenkin ennusteissa pitkään ollut lumisade ei saapunutkaan ottelun aikana Kotkansaarelle. Näin ollen olosuhteet olivat hyvät viedä peli läpi.

Itse pelissä KTP:n kohtalona oli puolustaa syvällä ja pitää KuPS pelaajat poissa hyviltä maalipaikoilta. Tässä joukkue onnistuikin erinomaisesti ensimmäisellä puoliskolla. Selkeästä pallonhallinnasta huolimatta KuPS ei tahtonut löytää aukkoja KTP:n puolustusmuodosta. Kotijoukkueen pelaajat noudattivat treenikentällä harjoiteltuja asioita säntillisesti, aiheuttaen kuopiolaisille päänvaivaa – miten päästä murtautumaan?

Pallollisessa pelissä kotijoukkueen tavoitteena oli opetella pelaamaan kovan paineen alla. Joukkue ei halunnut sortua pelkästään siivoamaan palloa pois omalta alueelta, vaan koetti maltilla rakentaa, aina kun siihen oli mahdollisuus, omia hyökkäyksiään. Tässä joukkue muutaman kerran onnistuikin, edeten näyttävillä kombinaatioilla aina KuPS maalin tuntumaan. Vielä tekeminen ei kuitenkaan riittänyt siihen, että vieraitten maalia olisi kovinkaan vaarallisesti hätyytelty.

Toisella puolikkaalla KuPS terävöitti peliään entisestään. Tunnin kohdalla KuPS viimeisteli neljännen maalinsa. Tämän jälkeen oli selvästi havaittavissa, että kotijoukkueen moottorista alkaa bensa loppua. KuPS kuitenkin jaksoi jauhaa vähintäänkin samalla tempolla loppuun asti. KTP:n rivit alkoivat rakoilla ja vierailijat käyttivät syntyneet aukot häikäilemättä tehokkaasti hyväkseen. Maaleja syntyi toisella jaksolla peräti seitsemän kappaletta. Se on paljon, mutta väsymys tuo mukanaan huolimattomuutta ja sitä, että ne muutamat ratkaisevat askeleet jäävät ottamatta. Tämä sitten kertautuu seuraavassa paikassa ja yhtäkkiä tilaa onkin mielin määrin.

KuPS näytti jälleen kerran, missä suomalainen huippujoukkue menee. KTP:llä on vielä matkaa samalle tasolle, mutta halua matkata sinne löytyy. Jos joku muu pystyy tuohon, niin miksemme mekin jonain päivänä…

KTP jatkaa Kansallisen Cupin puolivälierissä. Vastustaja selviää vasta 11.3. pelattavien viimeisten muiden alkulohkojen otteluiden jälkeen. Se kuitenkin on jo selvää, että joko 18. tai 19.3. edessä on vierasottelu jotakin Kansallisen Liigan joukkuetta vastaan. Näitä kovia otteluita pelaajat odottavat ja ovat valmiina oppimaan ja toisaalta haastamaan ylempisarjalaisia. Ottelut ovat isossa roolissa valmistamaan joukkuetta reilun kuukauden päästä alkavaan sarjaan.