FC KTP Kotka ry

Viime vuoden Suomen mestari saapuu Kotkaan

KTP:n naisjoukkueella on edessään Kansallisen Cupin päätöskierros ja vastaan asettuu tämän hetken hallitseva Suomen mestari Kuopion Palloseura (KuPS). Vierailija KuPS on ollut juuri niin ylivoimainen, kuin arvata saattoikin. Sen verkkoon ei ole vielä tehty maaliakaan.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi maltillisiin 6–0 lukemiin Kuopiossa. Ottelun kuva oli kovin yksipuolinen. KuPS hyökkäsi ja KTP puolusti. Kuopiolaisten materiaalilla näin toki piti ollakin. Erityistä pään vaivaa KTP:lle aiheutti Lavdije Begolli, tehden neljä osumaa kotihallissaan. Hän ja Gentjana Rochi ovatkin olleet hurjalla pelipäällä alkulohkon otteluissa. Ei kuitenkaan voi unohtaa sitä tosiasiaa, että tarjoilu pelaa näille pelureille kiitettävästi muiden pelaajien taholta.

KuPS haluaa luoda maalitilanteita pallonhallinnan avulla. Sen pelaajisto antaa tähän mahdollisuuden. Laitapuolustajat nousevat ahnaasti mukaan hyökkäyksiin, keskikentällä on hyvää liikettä, jolla pyritään luomaan tiloja sekä ylivoimaa lähelle palloa. Hyökkäyskalusto on aina lähellä parasta maalintekosektoria.

KTP on jälleen ison haasteen edessä. On uskallettava toteuttaa harjoituskentällä opeteltuja asioita. Kaikki on vain tehtävä nopeammin ja laadukkaammin. Puolustettaessa on koko ajan oltava hereillä, eikä periksi voi antaa tuumaakaan. Edellinen KuPS peli opetti, että etenkin oman maalin edessä ei tarvitse eikä saa pyydellä anteeksi, vaan oma paikka on otettava ja alueella olevat vastustajat merkattava tarkemmin. Pallollisessa pelaamisessa ennakointi on oltava parempaa. Lisäksi on oltava nopeampi ja päättäväisempi pallon kanssa, ilman hätäilyä. Joukkueessa on riittävästi taitoa haastaa vastustaja. Tämä tosin vaatii koko joukkueen onnistumista. Vastustajaa on kunnioitettava, muttei pelättävä. Jälleen on hyvä paikka myös oppia ja nähdä, missä Suomen kärki menee.

Kotijoukkue tulee antamaan kaikkensa, jotta loppuvihellyksen jälkeen voi pelaajat ja valmennus katsoa peiliin ja sanoa, ettei parempaan olisi pystytty. Toivottavasti myös kotkalainen yleisö löytää tiensä otteluun ja antaa tukensa kotijoukkueelle, sillä sitä pelaajat ehdottomasti tarvitsevat. Tervetuloa otteluun!!

FC KTP-KuPS Arto Tolsa areenalla keskiviikkona 8.3.2023 klo 18.30.