FC KTP Kotka ry

Peltirummun kasvatteja sopimuksiin KTP:n kanssa

Kolme FC Peltirummun nuorta maajoukkuepelaajaa siirtyvät FC KTP:n naisjoukkueen vahvuuteen. Bettina Aho, Pinja Turkia ja Cecilia Jäntti ovat allekirjoittaneet kaikki kolmivuotiset sopimukset FC KTP:n kanssa. Sopimukset sisältävät molemminpuoliset optiot.

KTP ja Peltirumpu ovat tehneet jo aiemminkin yhteistyötä niin valmennus- kuin pelaajapuolellakin. Molempien seurojen intressissä on optimaalinen pelaajakehitys. Yritetään löytää kullekin pelaajalle hänen tasoaan vastaava paikka harjoitella ja pelata. Pelaajaliikennettä on ollut ja on vastakin molempiin suuntiin.

Bettina Aho on noussut tyttöjen U-17 maajoukkueen keskikentälle yhdeksi tärkeäksi pelaajaksi. Jo vuonna 2021 hän pelasi vuotta nuorempana U-17 maajoukkueen mukana. Ennen Portugalin turnausta on Bettinalle ehtinyt kertyä jo 9 nuorten maaottelua. Pallovarmana ja hyvän pelikäsityksen omaavana pelaajana hän tulee varmasti haastamaan vanhemmat kilpasiskonsa peliajasta tulevalla Ykkösen kaudella.

-Hyvillä fiiliksillä! Innolla odotan tulevaa kautta ja on hienoa päästä pelaamaan naisten kanssa, kommentoi Aho.

Pinja Turkia on myös murtautunut U-17 maajoukkueen pelaajistoon. Pinjan pelipaikka löytyy puolustuslinjasta. Pinja valittiin U-17 joukkueen mukaan Bettinan tavoin jo vuonna 2021, mutta ensimmäinen maajoukkueessa pelattu ottelu sai päivänvalon vuonna 2022. Otteluita maajoukkueessa on Pinjalle kertynyt 9 kappaletta. Kuten Bettina, myös Pinja on valittu U-17 joukkueeseen, joka matkaa Portugaliin EM-karsintoihin tammi-helmikuun vaihteessa 2023.

Pinja tuo pallovarmuutta ja ennakkoluulotonta pelin avaamista KTP:n takalinjoille. Hänellä on hyvä kyky tulla pallon kanssa ulos ahtaista tiloista ja kuljettamalla haastaa vastustajien ensimmäistä prässilinjaa. Myös hyvä syöttövalikoima (pitkät ja lyhyet syötöt) monipuolistaa hänen peliään. Lisäksi hän on kookkaana pelaajana uhka erikoistilanteissa vastustajien maalien edessä.

-Hyvillä fiiliksillä kirjoitan sopimuksen KTP:n kanssa. Odotan innolla tulevaa kautta ja pyrin auttamaan joukkuetta parhaani mukaan, kommentoi Turkia.

Cecilia Jäntti on FC Peltirummun maajoukkuetehtailun viimeisin tuotos. Hänet valittiin ensin U-15 ja sitten U-16 joukkueeseen vuonna 2022. Otteluita tämä keskikentällä ja laidalla viihtyvä pelaaja on ennättänyt maajoukkueessa pelata jo 4 kappaletta. Cecilia on taitava pallon kanssa. Tuntuu, että hänellä on aina riittävästi aikaa ja tilaa pallon saadessaan. Myös pelinäkemys on hyvällä tasolla.

Cecilia tuo KTP:n joukkueeseen roppakaupalla taitoa ja erilaisen vaihtoehdon perinteiseen laitapelaamiseen nähden. Nuoresta iästään huolimatta hänelle voi povata vastuuta myös naisten Ykkösessä jo tulevana kautena. Hän on osittanut harjoitusotteluissa olevansa varteenotettava vaihtoehto kokoonpanoa valittaessa.

-On hienoa saada sopimus KTP:n naisiin. Odotan innolla tulevaa kautta ja mukava saada kovatasoisia pelejä ja treenejä. Pääsen myös mittaamaan omaa ja joukkueen tasoa kentillä ja kehittämään pelaamista, kertoo Jäntti.