FC KTP Kotka ry

”HJK on meille erittäin iso ja mielenkiintoinen haaste”

Tappiollisen FC Lahti -ottelun jälkeen KTP:n matka Liigacupissa jatkuu kotiottelulla Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. Urallaan sinivalkoisia edustanut Valtteri Vesiaho tietää, ettei ottelusta ole tulossa helppoa, mutta näkee mieluummin mahdollisuuksia kuin uhkia.

Ennen kuin käsitellään lauantaina pelattavaa HJK-ottelua, lyödään sinetti FC Lahti -koitokselle, jossa KTP joutui taipumaan selvin numeroin 1–5. Tappiota ei jääty kotkalaisjoukkueessa surkuttelemaan.

– Tappio käsiteltiin joukkueen sisällä ihan normaalisti, kuten muutkin ottelut. Kävimme videopalaverissa läpi asioita, mitkä eivät toimineet ja mitkä toimivat. Nyt yritämme parantaa niitä asioita seuraavassa ottelussa, Vesiaho kertoo.

Vesiaho sanoo, että Lahti-ottelussa kulminaatiopisteenä oli ensimmäisen puoliajan musta hetki, jossa lahtelaisjoukkue iski peräti kolme maalia.

– Lahti teki kolme maalia kolmesta paikasta. Totta kai tuollainen muuttaa pelin luonnetta ja meillä taas itseluottamus laski. Kolmen maalin takaa ei ole enää helppoa nousta. En ole yhtään huolissani siitä, että hävisimme isoilla numeroilla. Joskus on vain hyvä saada opetus siitä, ettei Veikkausliigassa saa mitään ilmaiseksi ja että hyvät tulokset tulisivat ikäänkuin automaattisesti, Vesiaho muistuttaa.

HJK pelasi edellisessä Liigacupin ottelussa käytännössä Klubi 04:n pelaajilla. Se näkyi tulostaululla, kun FC Inter nappasi helsinkiläisistä 4–0-voiton. Sitä ennen HJK oli pelannut Liigacupissa puhtaalla pelillä voittaen kaikki kolme otteluaan yhteismaalein 12–2.

– Lauantaina vastassa on HJK. Ottelu oli meille erittäin iso ja mielenkiintoinen haaste. Siinä ottelussa näkee sen, missä tasomme menee absoluuttista Suomen huippua vastaan. Luvassa on varmasti tosi kova ottelu, mutta yritämme laittaa kampoihin parhaan kykymme mukaan. Lähdemme ennakkoluulottomasti haastamaan heitä. HJK on laadukas joukkue, joka koostuu erinomaisista pelaajista. Parastamme saamme esittää, jos haluamme saada aikaiseksi hyvän tuloksen, Vesiaho pohtii.

Viime kaudella Arto Tolsa -areena oli vierasjoukkueelle painajaismainen paikka. Vastustajan mukaan lähti vierasvoitto vain kertaalleen ja sekin merkityksettömässä päätöskamppailussa. Nyt KTP pelaa sarjaporrasta ylempänä Veikkausliigassa. Aikooko KTP pitää kiinni siitä, ettei yksikään joukkue voi saapua Kotkaan varmat pisteet mielessä?

– Meillä on tarkoituksena tehdä Arto Tolsa -areenasta sellainen paikka, jonne vastustajan on erittäin epämukava tulla. Haluamme tehdä siitä meille sellaisen kotipyhätön, josta ei lähde minkään joukkueen mukaan yhtään ilmaista pistettä, Vesiaho sanoo.

Vesiaho toivottaa lauantaiseen Liigacupin otteluun kotkalaisen jalkapallon ystävät paikan päälle kannustamaan vihreävalkoiset voittoon.

– Tulkaa kannustamaan paikan päälle. Luvassa on taatusti erittäin viihdyttävä ja vauhdikas jalkapallo-ottelu, Vesiaho lupaa.

KTP–HJK. Liigacupia lauantaina 4.3. kello 14:00 Arto Tolsa -areenalla. Tolsal tavataa!