FC KTP Kotka ry

¡Él está aquí de nuevo! – Mika tekee paluun vihreävalkoisiin

KTP ja espanjalaishyökkääjä Miguel Ángel Junco Martínez, tuttavallisemmin Mika, ovat päässeet sopuun kauden 2023 kattavasta pelaajasopimuksesta. Viime kaudella Ykkösen parhaaksi pelaajaksi valittu Mika voitti myös sarjan maalikuninkuuden ja arvostettiin sarjan parhaaksi hyökkääjäksi.

– Mika tuo joukkueen yläkertaan lisää laatua. Meillä on ollut koko ajan optiona, että mahdollisesti hankkisimme vielä ysipaikalle pelaajan. Nyt asia sitten konkretisoitui. Mika on erityylinen pelaaja kuin meidän muut hyökkääjämme ja nyt valmennuksella on erilaisia vaihtoehtoja. Näemme hänen osaamisensa riittävän liigatasolla. Uskomme, että hän pystyy sielläkin naputtamaan sen 10 maalia, KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko kertoo.

Ikävalko uskoo, ettei Veikkausliigassa säilyminen jää ainakaan hyökkäyspelaajien laadusta kiinni. Mikan kanssa keskustelut jatkosopimuksesta käynnistyivät jo viime vuoden puolella, mutta silloin ei yhteisymmärrystä löytynyt. Hyvässä hengessä sujuneet neuvottelut tuottivat lopulta kaikkien osapuolien kannalta suotuisan lopputuloksen.

– Olemme olleet yhteydessä Mikaan säännöllisesti. Mika on ollut kartalla tilanteestamme ja me hänen. Tiedämme, että häntä kohtaan oli kiinnostusta myös muissa liigaseuroissa. Onneksemme saamme miehen riveihimme mättämään taas maaleja. Pääsimme loppujen lopuksi palkasta ja muista asioista nopeasti sopuun, Ikävalko sanoo.

KTP:ssä ollaan tyytyväisiä siihen, että sopimus entuudestaan tuttu hyökkääjä halusi jatkaa uraansa vihreävalkoisissa.

– Mika oli alun alkaenkin se pelaaja, jonka halusimme pitää riveissämme. Alkuun ei päästy sopuun, mutta keskusteluyhteys säilyi ja olemme olleet hyvissä väleissä. Onneksi nyt sitten tärppäsi ja saadaan mies riveihimme, Ikävalko tuumaa.

Mika itse on luonnollisesti tyytyväinen, että yhteisymmärrys löytyi.

– Olen todella onnellinen, että pääsimme sopimukseen. Nyt katse kääntyy harjoittelukauden jatkamiseen joukkueen kanssa ja toki sitä jo odottaa tulevia liigaotteluita, Mika sanoo.

Miguel Ángel Junco Martínez, synt. 18.3.1993, hyökkääjä

Kaudet Suomessa Ottelut Maalit Syötöt Pisteet

2022 KTP Ykkönen 17 15 4 19

2020 KTP Liigakarsinnat 2 0 0 0

Ykkönen 16 11 3 14

Suomen Cup 3 4 1 5

Yhteensä 38 30 8 38