Avaustappio Liigacupissa

KTP:n alku oli yhtä synkkä kuin kokomustissa pelanneen FC Lahden peliasu Liigacupin neljännen kierroksen ottelussa Mukkulan palloiluhallissa lauantaina. FC Lahti meni 20 minuutissa 3-0-johtoon, eikä KTP tuosta tyrmäysiskusta enää pystynyt nousemaan totiseen taisteluun voitosta varsinkaan sen jälkeen, kun joukkueen kreikkalaispelaaja Georgios Manthatis sai suoran punaisen kortin toisen puoliajan alkuhetkillä. Ensimmäisen tappionsa Liigacupissa kärsinyt KTP taipui lopulta lukemin 5-1 (3-0).

- Emme olleet se KTP, joka haluamme olla, Hollannissa UEFA Pro-valmentajakoulutuksessa vielä keskiviikkoon asti olevaa päävalmentaja Jussi Leppälahtea tuurannut Mikko Viitsalo sanoi.

KTP:llä oli oiva mahdollisuus siirtyä johtoon kuudennella minuutilla, mutta Aleksi Tarvonen ei aivan pystynyt kurottamaan Johannes Laaksosen antamaan kierteiseen syöttöön Lahden maalin edustalla.

Lahti iski tehokkaasti

Hetkeä myöhemmin pallo olikin jo KTP:n maalissa. Lahden Altin Zeqiri harhautti KTP:n Matias Paavolan ja laukoi pelivälineen etukulmasta sisään.

Jatkoa seurasi, kun ottelua oli käyty 16 minuuttia. Arian Kabashi keskitti ja Irfan Sadik puski pallon takanurkkaan.

KTP:n maalivahtina pelannut Matias Niemelä sai kaivaa pallon selkänsä takaa kolmannen kerran neljä minuuttia myöhemmin, kun Zeqiri ohitti taas Paavolan ja pommitti pallon häkkiin.

KTP lähenteli kotijoukkueen maalia pari kertaa ennen taukoa, mutta Lahden maalivahti Anton Munukka torjui Laaksosen ja Valtteri Vesiahon vedot.

- Alku oli heikko, kun Lahti teki kaikista tilanteistaan maalin, Viitsalo totesi.

Toiselle puoliajalle KTP teki kaksi vaihtoa, kun keltaisen kortin avausjaksolla saaneen Laaksosen paikan keskikentällä otti Anttoni Huttunen ja niin ikään varoituksen ottaneen Paavolan korvasi puolustuslinjassa Lassi Nurmos.

"Tosi kova tuomio"

KTP joutui pelaamaan reilut puoli tuntia vajaalukuisena, kun Manthatis ajettiin ulos hänen kolhittuaan Lahden Jusif Alia, jonka peli myös päättyi tuohon taklaukseen.

- Tosi kova tuomio. Vaikeaa oli jahdata etumatkaa ulosajon jälkeen, Viitsalo kommentoi.

64. minuutin pelin jälkeen Lahti meni 4-0-johtoon, kun Loorents Hertsi siirsi nahkakuulan verkkoon.

Maalia edelsi Marius Könkkölän upea nousu, kova laukaus ja Niemelän torjunta sivulle.

Ennen Lahden viidettä maalia, jonka iski 80. minuutilla Sadik, KTP teki neljä vaihtoa.

Michael Ogungbaro, Jack de Vries, Tarvonen ja Willis Furtado antoivat paikkansa Daan Klinkenbergille, Juho Lehtirannalle, Simo Roihalle ja Nathael Ishiille. 5-0-maalin jälkeen Joni Mäkelä tuli vaihtoon ja Willian Pozo siirtyi kentälle.

KTP:n kavennusmaali oli upea. Lehtiranta syötti ja Ishiin komea kuti meni tolpan kautta häkkiin 84. minuutilla.

Sitä ennen oli Roihalla hyvä paikka Nurmoksen keskityksestä, mutta hyökkääjän pusku meni hieman ohi.

KTP-HJK lauantaina

- Harmillinen tulos ja harmillinen punainen kortti, sillä toinen puoliaika oli muuten ok. Pelaajat taistelivat hyvin ja yrittivät toteuttaa pelisuunnitelmaamme, Viitsalo jutteli.

KTP menetti tappion myötä mahdollisuutensa Liigacupin välieräpaikkaan, sillä Inter ja HJK ovat neljän pisteen karkumatkalla, eikä pelejä ole enää kuin yksi jäljellä.

- HJK-ottelu on tosi hyvä testi ja hyvä kasvojenpesupaikka. Meidän pitää ottaa tästä pelistä opiksi. Emme muuta harjoittelussamme mitään, mutta pitkien pallojen puolustuksessa pitää olla parempi, Viitsalo päätti.

KTP pelaa seuraavan ottelunsa Arto Tolsa -areenalla ensi lauantaina 4.3. Tuolloin vastustajaksi saapuu aina tunteita herättävä Helsingin Jalkapalloklubi.