FC KTP Kotka ry

Lauantaina vietetään tuplapelipäivää

Tulevana lauantaina 18.2. pelaa Arto Tolsa -areenalla niin miesten kuin naisten edustusjoukkue. Miehet kohtaavat Liigacupin ottelussaan FC Interin, kun taas naiset saavat vastaansa Kansallisessa Cupissa FC Lahden.

Miesten joukkue on aloittanut Liigacupinsa kahdella tasapelillä. Vierasottelut FC Honkaa vastaan ja IFK Mariehamnia vastaan päättyivät 1–1-tasureihin.

– Olemme saaneet näytettyä identiteettiämme ja olemme pystyneet pelaamaan tasaisesti. Pelit näyttivät jopa jalkapallopeleiltä, emmekä olleet heittopusseja, päävalmentaja Jussi Leppälahti tuumaa.

KTP on pystynyt molemmissa otteluissa olemaan jopa niskan päällä ja saanut luoduksi hyviä maalipaikkoja. Seuraava askel onkin oppia voittamaan otteluita liigajoukkueita vastaan.

– Se ei ole missään nimessä helppo juttu. Liiga on kilpailullinen sarja, jossa vaatimustaso on kova. On ollut kuitenkin kiva huomata, että pystymme kilpailemaan, mutta en kutsuisi itseäni tyytyväiseksi, Leppälahti sanoo.

Lauantain vastustaja Interistä Leppälahti sanoo, että vastaan tulee IFK Mariehamnin kaltainen suoraviivaisesti hyökkäävä joukkue.

– Interillä on paljon nopeita hyökkääjiä. Meidän pitää pystyä pelaamaan yhtenäisesti joukkueena. Fakta on kuitenkin se, että tällä kaudella KTP lähtee altavastaajana liigaotteluihinsa, Leppälahti kertoo.

KTP on vahvistunut viimeisten viikkojen aikana useammallakin uudella pelaajalla. Päävalmentaja kokee, että uudet pelaajat ovat sopeutuneet hyvin joukkueeseen, vaikka opetettavaa löytyy.

– Meillä on joukkueessa hyvä koheesio ja henki päällä. Joukkue koostuu yli kahdesta kentällisestä hyviä tyyppejä. Uudet pelaajat pitää saada oppimaan pelaamaan ja harjoittelemaan tavalla, jota pidämme tärkeänä, ja sopeutumaan periaatteisiimme, Leppälahti sanoo.

KTP:n naisten edustusjoukkueen taival Kansallisessa Cupissa on alkanut tummien pilvien sävyttämnä. Kahdesta ottelusta on tullut kaksi tappiota yhteismaalein 1–9. Ensimmäinen ottelu Lahdessa päättyi 1–3 ja edellisessä kamppailussa hallitseva Suomen mestari oli parempi maalein 6–0.

– Pidän Kansallista Cupia tärkeänä, mutta turnaus alkoi kannaltamme hieman liian aikaisin. Terveystilanne alkaa nyt näyttää jo paremmalta. Enää yksi pelaaja on varmuudella sivussa. Saamme viimeinkin laitettua pelaajia oikeille omille pelipaikoille ja nyt tulevassa Lahti-pelissä meillä on täysin erilainen koostumus kuin mitä oli ensimmäisessä kohtaamisessa heitä vastaan, päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus kertoo.

KTP lähtee Ykköseen sarjanousijana. Kansallisessa Cupissa on mukana niin Ykkösen kuin Liigassa pelaavia joukkueita. Gummerus pitää näitä hyvinä oppikokemuksina, mutta hämmästelee hieman turnauksen järjestäjän toimia.

– Saamme ainakin neljä kovaa ottelua Ykkösen ja Liigan joukkueita vastaan. Se vähentää harjoitusotteluiden tarvetta. Kyllähän tämän cupin pitäisi olla kaikille joukkueille pakollinen turnaus. Nyt ilmoittautuminen oli vapaaehtoista ja osa liiga- ja ykkösen joukkueista eivät osallistuneet tähän laisinkaan, Gummerus ihmettelee.

KTP:n tuplapelipäivä lauantaina 18.2. Arto Tolsa -areenalla.

Liigacup kello 14:00 KTP–FC Inter ja Kansallinen Cup kello 17:00 KTP–FC Lahti.

Tervetuloa kannustamaan vihreävalkoiset voittoon!