FC KTP Kotka ry

KTP haki tasapelipisteen myös Maarianhaminasta

KTP on aloittanut Liigacupin kahdella tasapelillä. Viikko sitten lauantaina kotkalaisyhdistelmä kävi hakemassa Esport Arena -hallista FC Hongalta 1-1-tuloksella yhden sarjapisteen, ja sunnuntaina se uusi temppunsa Maarianhaminassa ulkokentällä. IFK Mariehamn ja KTP tasasivat pisteet Wiklöf Holding Arenalla tutuin 1-1 (1-1) -luvuin.

- Pelasimme ihan pirteästi ja olimme sellainen KTP kuin halusimme olla, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti tiivisti omiensa otteet taiston päätyttyä.

Peli ei alkanut KTP:n suunnitelmien mukaan, sillä pallo oli kotkalaisten verkossa jo kolmen minuutin pelaamisen jälkeen.

KTP:n Lassi Nurmos oli epäonninen osuttuaan vahingossa jalallaan kotijoukkueen Samuel Aninin kasvoihin rangaistusalueella ja isäntien De pisti pallon pilkulta ohi KTP-vahti Matias Niemelän.

KTP iski kuitenkin nopeasti takaisin. Heti ensimmäisessä pelissään vakuuttavia otteita esittänyt Jack De Vries vapautti Aleksi Tarvosen vetopaikkaan, ja Willian Pozo siirsi maalivahti Elmo Henrikssonin sivulleen torjuman pallon maaliin, kun reilu kymppi oli pelattu. Pozo on nyt onnistunut maalaamaan molemmissa Liigacupin peleissä.

KTP joutui tekemään puolen tunnin pelin jälkeen vaihdon, kun IFK:n Timi Lahden kanssa yhteentörmäyksessä päänsä loukannut Tarvonen asteli kentän laidalle, ja Santeri Stenius juoksi hänen tilalleen.

Ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä KTP:llä oli pari maukasta maalintekopaikkaa, mutta IFK-vahti Henriksson venyi De Vriesin tulisen kaukolaukauksen tielle ja IFK:n Albin Granlund putsasi hetken päästä päällään KTP:n Gabriel Sandbergin noston maaliaukolta.

Lähimpänä maalintekoa oli kuitenkin kotijoukkue, sillä Robin Sidin jatko Den syötöstä hetki ennen taukovihellystä osui KTP:n maalin poikkiputkeen.

Paikkoja oli, maaleja ei

Toinen puoliaika oli selvemmin KTP:n hallintaa.

Pozo tavoitteli 53 minuutin pelin jälkeen De Vriesin esityöstä takanurkkaa, eikä Steniuksen kurkotus puolityhjän maalin edessä palloon kovin kauas jäänyt.

Reilun tunnin kohdalla KTP teki viisi vaihtoa, kun Matias Lindfors, De Vries, Valtteri Vesiaho, Pozo ja Joni Mäkelä jättivät kentän.

Tilalle juoksivat Damiano Pecile, Willis Furtado, Michael Ogungbaro, David Ramadingaye ja Juho Lehtiranta.

KTP:n miehistöstä vain Niemelä, Daan Klinkenberg, Sandberg ja Georgios Manthatis pelasivat koko ottelun.

KTP jahtasi sitkeästi voittomaalia ja Furtado ehti pariin kertaan näyttää laukaisuhanakkuuttaan, mutta lähimpänä kotkalaisten voitto-osuma oli vajaat vartti ennen päätöstä.

Nurmoksen paikalle tullut Matias Paavola antoi nopeasti vapaapotkun oivaltaen hienosti Ramadingayen vapaanaolon. Ramadingaye otti pallon tyylikkäästi haltuunsa, mutta ajautui hieman liian pieneen kulmaan ohitettuaan jo maalivahdinkin, ja hänen yrityksensä ei tuottanut tulosta.

Aivan loppuhetkillä maarianhaminalaisten Lahti oli vielä ohjata pelivälineen omaan rysään, mutta kotijoukkue selviytyi säikähdyksellä.

- Ehkä pieni maltti viimeisellä kolmanneksella olisi ollut tarpeellista, niin olisimme pystyneet hoitamaan tämän pelin, Leppälahti jutteli.

KTP:n pelissä oli jälleen paljon hyvää. Pallonmenetysten jälkeen KTP prässäsi heti ja sai tehtyä riistoja. Myös pelaajien liike oli kiitettävää.

- Nyt palaudumme pitkältä reissultamme maanantain ja sitten taas jatkamme kovaa työntekoa. On tärkeää ymmärtää, että seuraava askel on oppia voittamaan tällaiset pelit. Meidän täytyy tehdä valtavasti töitä, jotta pystymme ottamaan joukkueena sellaisen kehitysloikan.

- Tämä on kova sarja, eikä se ole helppoa, mutta yritämme jokaisena päivänä kehittyä, Leppälahti sanoi.

Tuoreimmat debytantit

Suurin mielenkiinto KTP:ssä kohdistui tuoreimpiin tulokkaisiin.

- De Vries tuli Venetsiasta meille ja hän taistelee avauksen paikasta hyökkäyspäässä. Haluamme auttaa häntä nostamaan tasoa ja murtautumaan siellä tulevaisuudessa edustusjoukkueeseen.

- Furtado on todella hyvä persoona ja hän on näyttänyt olevansa todella vaarallinen pelaaja, jolla on mieletön vasen jalka, jota ei epäonneksemme saatu tänään tarpeeksi monta kertaa auki. Hänen viimeisestä pelistä on aikaa, mutta työ on alkanut ja hänellä on nyt 1,5 kuukautta aikaa saadakseen pieni pöhötyksensä pois.

- Pecile on mielenkiintoinen pelaaja, joka tulee taistelemaan avauksen paikasta. Hänellä on todella hyviä ominaisuuksia, kuten tänään nähtiin. Tämä peli oli hänelle hyppy miesten peleihin, joten hänen on totuttava tähän intensiteettiin, Leppälahti analysoi.

KTP pelaa seuraavan ottelunsa ensi lauantaina 18.2. Tuolloin KTP kohtaa Liigacupin ottelussa Arto Tolsa -areenalla FC Interin, joka on voittanut molemmat pelinsä 1-0. Turussa kaatui IFK Mariehamn ja Espoossa FC Honka.

TIMO KOPAKKALA