KuPS peittosi KTP:n selvin luvuin

KTP pysyi viime kauden mestarin kyydissä noin tunnin verran. Sen jälkeen KuPS meni menojaan. Ottelussa ei ollut kuin yksi voittajasuosikki – KuPS, joka lunasti odotukset mättämällä kuusi maalia vieraiden verkkoon. Ottelu päättyi KuPS:n 6–0 (1–0) voittoon.

Ottelussa kupletin juoni oli selvä. KuPS tulisi pitämään palloa valtaosan ottelusta ja KTP:n oli tyytyminen puolustamaan. Kuopiolaisten nopea pallonliikuttelu avasi jatkuvasti paikkoja murtautua ja/tai laittaa palloa KTP:n rangaistusalueelle.

Ensimmäisellä puoliskolla kotkalaiset jaksoivat olla jatkuvasti tukkeena KuPS hyökkääjille. Monesti kuopiolaiset pakotettiin hätäisiin ratkaisuihin tai sitten puolustus oli iholla, vaikeuttaen viimeistelyä. KuPS sai ottelussa runsaasti kulmapotkuja. Myös niiden puolustaminen onnistui ensimmäisellä puoliskolla hyvin. Pelaajat olivat hereillä ja laukauksien eteen ehdittiin hyvin. Noin puolen tunnin kohdalla KuPS:n Begolli pääsi niittaamaan pallon ensimmäisen kerran KTP vahti Sonja Leinon selän taakse. KTP ei juurikaan hyökkäyskuvioilla herkutellut. Muutamaan otteeseen nähtiin pieni häivähdys hyökkäämisestä. Kuopiolaiset kuitenkin hoitivat nämä muutamat yritykset tyylikkäästi, eikä KuPS vahti Söderströmin tarvinnut ryhtyä torjuntahommiin. Tauolle siirryttiin siis KuPS:n 1–0 johtoasemassa. Tätä voidaan pitää hyvänä suorituksena KTP:n osalta.

Toiselle jaksolle KuPS nosti hiukan intensiteettiä. Prässit tulivat aiempaa aggressiivisemmin ja pallo liikkui aavistuksen vikkelämmin kuin ensimmäisellä puoliajalla. Begolli rankaisi KTP:tä toistamiseen 48. minuutilla. Ottelun kulku pysyi aina tunnin kohdalle ensimmäisen jakson kaltaisena. Sen jälkeen KTP leirissä oli havaittavissa väsymystä. Puolustaminen kävi entistä tukalammaksi ja pelaajien ja linjojen välit alkoivat väkisin kasvaa. KuPS:n vierastyöläiset Rotchi ja Taylor paukuttivat maalin naiseen 61. ja 68. minuutilla. Väsyneet jalat eivät enää pysyneet tempossa mukana. Pienet ratkaisevat askeleet jäivät ottamatta. Tämä jätti etenkin maalin edessä sen riittävän tilan tehdä maali. Begolli viimeisteli huippuiltansa tekemällä aivan ottelun loppuhetkillä (89. ja 90+2 min) vielä kaksi maalia, nostaen maalimääränsä neljään.

Ottelu oli KTP:lle hyvä oppitunti siitä, missä Suomen kärki tällä hetkellä menee ja millaisia asioita kentällä tapahtuu. Tästä on otettava kaikki mahdollinen oppi talteen tulevaa varten. Suoritus oli nousijajoukkueelta kelvollinen, eikä ole mitään syytä työntää päätä pensaaseen. Seuraavaksi KTP kohtaa kotonaan FC Lahden, joka voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen 3–1. Toivottavasti AT areenalla on runsaslukuinen yleisö kannustamassa KTP:n naiset voittoon.