FC KTP Kotka ry

Liigacup käyntiin KTP:n osalta Honka-kamppailulla

Liigacup vuosimallia 2023 potkaistiin käyntiin parisen viikkoa sitten, mutta KTP:n osalta kilpailu pääsee vauhtiin vasta kuluvan viikon lauantaina 4.2., kun vihreävalkoiset suuntaavat kohti Espoota kohdatakseen FC Hongan.

Ennen Liigacupin otteluitaan KTP pelasi kolme harjoitusottelua. Tuloksena oli värisuora eli voitto, tasapeli ja tappio. Osa KTP:n kannattajista ennätti jo ilmaista huolensa saavutetuista tuloksista.

– En tiedä kannattaako niistä nyt huolestua. Jokaisessa pelissä olimme selkeästi niskan päällä ja dominoimme pelejä. Lisäksi teimme jokaisessa ottelussa peräti yhdeksän pelaajavaihtoa, ja niillä on aina vaikutusta pelin kulkuun. Päästetyt maalit syntyivät lähinnä niihin aikoihin, kun kokeilimme pelissä jotain uutta. Mielestäni treeniottelut ovat vielä juuri sellaisia paikkoja, joissa voi vielä munata, KTP:n keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen kommentoi.

Kuluvalle kaudelle Liigacup on kokenut uudistuksia, sillä nyt se pelataan kahdessa kuuden joukkueen lohkossa. Lohkot on jaettu maantieteellisin perustein. KTP:n kanssa samassa lohkossa ovat FC Honka, HJK, IFK Mariehamn, FC Inter ja FC Lahti.

– Vaikka otteluissa pelataankin pisteistä, Liigacup on vielä paikka kehittää omaa peliä alkavaan liigakauteen. Monissa joukkueissa on käytössä testipelaajia, joita näissä otteluissa saa peluuttaa. Se on hyvä, että lohkot on jaettu maantieteellisesti, sillä Maarianhaminaa lukuunottamatta meiltä jää isommat matkustelut väliin, Laaksonen sanoo.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu Vesa Vasaran luotsaama FC Honka, jonka pelillinen identiteetti nojaa vahvaan pallonhallintaan. KTP perustaa pelinsä niin ikään samaan ajatusmaailmaan pallonhallinnasta.

– Olemme harjoituksissa kiinnittäneet paljon huomioita siihen, että pallosta pitäisi pitää hyvää huolta. Se mahdollistaa pidempienkin pallonhallintajaksojen syntymisen. Lähdemme horjuttamaan Honkaa hyvällä, kollektiivisella prässillä, Laaksonen kertoo.

Honka on ennättänyt pelata jo kaksi ottelua Liigacupissa. Ensin espoolaiset pelasivat maalittoman kotitasapelin IFK Mariehamnin kanssa ja sitten hakivat 2–0-vierasvoiton FC Lahdesta.

FC Honka–KTP. Liigacupia lauantaina 4.2. kello 15:00 Esport Areenalla.