FC KTP Kotka ry

KTP hankki riveihinsä potentiaalia

KTP on solminut 1+2-vuotisen pelaajasopimuksen maaliskuussa 20 vuotta täyttävän Adeleke Oluwatobi Babatunden kanssa. Nigerilaislähtöinen ”Tobi” on pelipaikaltaan hyökkäävä keskikenttäpelaaja.

Tobi on ollut KTP:n matkassa mukana jo muutaman viikon ajan, ja pelasi kaikissa kolmessa harjoitusottelussa.

– On hienoa olla KTP:ssä ja ilmapiiri on hyvä. Yritän tehdä parhaani joukkueen eteen ja samalla yritän oppia ja kehittyä lisää, Tobi sanoo.

– En ole ollut täällä vielä kovin kauaa. Meidän pitää oppia pelaamaan yhdessä ja liikkumaan kentällä joukkueena. Olemme siellä toisiamme varten. Sekä minun henkilökohtaisesti että joukkueen pitää antaa parastamme, jotta kannattajat voivat uskoa meihin, hän jatkaa.

KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko näkee Tobissa potentiaalia kasvaa ja kehittyä liigassa johtavaksi pelaajaksi, mutta missään nimessä ei puhuta vielä valmiista pelaajasta.

– Tobi hankittiin seuraan niin sanottuna projektipelaajana ja häneltä löytyy todella hyviä ominaisuuksia. Tobi on hyvä yksi vastaan yksi -tilanteissa, hyvä pelaamaan linjojen välissä, nopea kääntymään pallon kanssa ja on vieläpä tekninen pelaaja. Viimeisissä ratkaisuissa on vielä kehitettävää. Hänellä on paljon sellaisia ominaisuuksia, joita ei monellakaan pelaajalla
joukkueessamme ole, Ikävalko kuvailee.

Ikävalko ottaa esille vaihtoehdon, että teknisesti taitava vasenjalkainen Tobi kartuttaisi tililleen ensin peliaikaa ja kokemusta yhteistyö- ja farmiseura PEPOn riveissä.

– Se on yksi vaihtoehdoista, että ensin katsoisimme miten kausi lähtee liikkeelle PEPOssa. Tämä hankinta on tehty ennen kaikkea tulevaisuutta silmällä pitäen. Se vie aina aikansa, että oppii uuden maan tavoille, Ikävalko sanoo.

Tobi itse kuvailee vahvuuksiensa olevan hyökkäyspelissä, mutta ajattelee asioita joukkueen etu edellä.

– Haluan tehdä osani hyökkäyspelissä; luoda maalipaikkoja ja tehdä maaleja unohtamatta kuitenkaan puolustamista. Olemme tässä kaikki yhdessä saavuttaaksemme tavoitteemme kaudella
niin liigassa kuin cupin otteluissa. Kaikki lähtee harjoittelusta. Meidän pitää pystyä antamaan parhaamme taktisesti, fyysisesti ja henkisesti, Tobi kertoo.

Reilut kolme vuotta sitten Nigerian alle 16-vuotiaiden maajoukkueen kapteenina toiminutta Tobia pidettiin yhtenä ikäluokkansa lahjakkaimmista nigerialaispelaajista. Nettisivusto Goal kertoi tuolloin muun muassa Manchester Cityn ja Ajaxin olleen kiinnostuneita lahjakkuudesta.

Kaksi viikkoa sitten KTP:n kanssa sopimuksen tehneen Harlin Suarezin pelaajasopimus on päätetty purkaa yhteisymmärryksessä koeajan puitteissa.

– Suarez on pallollisesti hyvä pelaaja, mutta hän ei soveltunut pelitapaamme. Meillä on tietyt kriteerit hankinnoille ja varsinkin kokeneemmille pelaajille. Harlinin pitäisi olla valmiimpi pelaaja meille kuin mitä tähän asti olemme nähneet. Tiedostimme, että kolumbialainen pelityyli on erilainen kuin Suomessa, mutta nyt meillä ei ole puolta vuotta aikaa odottaa sopeutuuko hän ja nouseeko hän avauskokoonpanon pelaajaksi vai ei, Ikävalko perustelee.

KTP aikoo etsii keskikentälle Suarezin paikalle uuden pelaajan.