FC KTP Kotka ry

KTP tasapeliin Järvenpäässä

KTP oli matkannut lauantaina kuluvan vuoden kolmanteen harjoitusotteluunsa Järvenpään Palloseuran vieraaksi. Viikko sitten kotonaan PEPO:n maalein 3-1 kaatanut JäPS, joka oli ensimmäisessä harjoitusmatsissaan venynyt 3-3-tasapeliin liigajoukkue FC Hakan kanssa, onnistui KTP:n isäntänä nousemaan kahden maalin takaa tasoihin lukemiin 2-2 (0-1) päättyneessä ottelussa.

KTP:n saldoksi tammikuun treenipeleistä jäivät MP-voitto, KäPa-tappio ja JäPS-tasapeli.

- Eka jakso oli hyvä. Olimme se KTP, mikä haluammekin olla. Puolustimme hyvin ja otimme selkeän stepin eteen päin edelliseen peliin verrattuna, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

KTP:n maalia vartioi koko pelin ajan Matias Niemelä.

Puolustuslinjassa avasivat Michael Ogungbaro, Valtteri Vesiaho ja Daan Klinkenberg. Pelinrakentajina raatoivat Harlin Suarez ja Gabriel Sandberg.

Muut avauksen miehet olivat Juho Lehtiranta, David Ramadingaye, Joni Mäkelä, Willian Pozo ja Aleksi Tarvonen.

Lehtiranta syötti Mäkelän maalit

KTP siirtyi 1-0-johtoon, kun vajaat puoli tuntia oli pelattu. Lehtiranta syötti pallon oikealta laidalta Mäkelälle, joka pisti pelivälineen verkkoon.

Sama parivaljakko oli juonimassa myös KTP:n toista maalia. Lehtiranta teki taas esityön ja Mäkelä maalasi heti toisen puoliajan alkuhetkillä.

Toisen puoliajan puolessa välissä JäPS kavensi Aleksi Ristolan rangaistuspotkumaalilla ja loppulukemat iski varttitunti ennen päätöstä kulmapotkun jälkitilanteesta Justus Holopainen.

- Hieman jäi pettynyt olo, kun emme pystyneet pitämään johtoamme loppuun asti. Teimme toiselle puoliajalle kolme vaihtoa ja sitten 60 minuutin kohdalla vielä viisi. Lähdimme otteluun tekemään sitä, mitä on harjoiteltukin. Paransimme edelliseen peliin verrattuna ja nyt on taas analyysin aika. Hyvällä tiellä me olemme, KTP:n maalintekijä Mäkelä sanoi.

Toisella puoliajalla peliaikaa saivat myös Lassi Nurmos, Matias Paavola, Samuel Mahlamäki, Matias Lindfors, Johannes Laaksonen, Santeri Stenius, Tobi ja Simo Roiha.

- Teimme toisella puoliajalla kahdeksan vaihtoa ja pelimme hajosi. Meillä on kuitenkin kolme nousujohteista peliä takanamme, Leppälahti jutteli.

Liigacupiin FC Hongan vieraaksi

KTP pelaa seuraavan kerran ensi lauantaina 4.2. Espoossa. Tuolloin KTP kohtaa Veikkausliigassa pelaavan FC Hongan Esport Arenassa. Kyseessä on KTP:n avausottelu Liigacupin A-lohkossa.

- Hienoa päästä taas tosipeleihin, Mäkelä innostui.

Myös päävalmentaja Leppälahti odottaa malttamattomana Hongan kohtaamista. Honka on ehtinyt pelata jo kaksi Liigacupin peliä. Se jäi kotonaan IFK Mariehamnin kanssa 0-0-tasapeliin, mutta voitti vieraissa FC Lahden 2-0.

- Onhan se erilaista, kun aletaan pelata pisteistä ja kyseessä on kunnon kilpailu. Nyt näemme, mikä on tasomme, kun kohtaamme ensimmäistä kertaa Veikkausliigajoukkueen, Leppälahti kommentoi.

TIMO KOPAKKALA