FC KTP Kotka ry

KTP taipui Talissa

Harjoituspelikautensa viikko sitten Mikkelissä 2-0-voitolla MP:stä avannut KTP joutui tunnustamaan Käpylän Pallon paremmakseen Talin jalkapallohallissa lauantaina.

Viime kaudella Ykköseen noussut KäPa kaatoi Veikkausliigaan valmistautuvan kotkalaisyhdistelmän maalein 4-2 (3-2).

- Nyt on huonot fiilikset, kun hävisimme. Pitää analysoida, mikä oli hyvää ja mikä huonoa. Muutama asia nousi esiin ja yksi niistä oli vaikeutemme pitkien pallojen puolustamisessa, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

Santeri Stenius vei KTP:n nopeasti 1-0-johtoon, mutta jo varttitunti myöhemmin KäPa oli jo 3-1-johdossa, kun isäntien Leo Ussher, Marius Söderbäck ja Benjamin Rekola osuivat.

- Oikeastaan kaikki nuo maalit saivat alkunsa pitkistä syötöistä prässiämme vastaan, kun KäPa ylimiehitti vasemman sivustan, Leppälahti jutteli.

KäPa vaikeutti KTP:n hyökkäysten rakentelua puolustaen viiden linjalla, mutta Willian Pozo kävi tuikkaamassa KTP:n kavennusmaalin ennen taukoa.

Toisella puoliajalla ei nähty kuin yksi maali ja sen teki KäPan Luka Nokelainen.

Suarez ja Niemelä kentällä koko ajan

KTP:n maalivahtina pelasi koko ottelun Matias Niemelä.

Puolustuslinja avasi koostumuksessa Samuel Mahlamäki-Matias Paavola-Michael Ogungbaro.

Toisella puoliajalla vihreävalkoisten linja oli muodossa Daan Klinkenberg-Valtteri Vesiaho-Lassi Nurmos.

Keskikentän keskustassa pelasivat avauspuoliajalla Harlin Suarez ja Anttoni Huttunen. Suarez jatkoi kentällä myös toisen puoliajan, mutta Huttusen tilalle tuli Gabriel Sandberg.

Keskikentän täydensivät laidoilla David Ramadingaye ja Juho Lehtiranta.

- Vaihdoimme sitten Nathael Ishiin "Daven" paikalle ja Joni Mäkelän Lehtirannan tilalle, Leppälahti selvitti.

Avauskokoonpanossa olivat maalintekijöiden Steniuksen ja Pozon lisäksi ysipaikalla pelannut Simo Roiha.

- Stenius ja Pozo olivat kymppipaikalla ja heidän tilalleen vaihdettiin sitten Tobi ja Aleksi Tarvonen. Aapo Hyppönen tuli Roihan paikalle.

KTP:n Ykkösen ykköseksi ja liiganousijaksi viime kaudella kipparoinut David Ramadingaye ei ollut mielissään raitapaitojen pelistä.

"Työnteko jatkuu"

- En voi olla tyytyväinen. Alkuvaiheissa teimme tosi paljon virheitä ja hävisimme kaksinkamppailuja. KäPa pelasi hyvin ja näki, että he ovat pelanneet jo jonkin aikaa samoilla pelaajilla. Meidän olisi kuitenkin pitänyt pystyä parempaan. Jokainen pelaajamme voi katsoa peiliin, Dave sanoi.

Kokenut pelaaja kuitenkin tietää, että kausi on vasta alkutekijöissään.

- Onhan meillä vielä aikaa saada pelimme kuntoon. Työnteko jatkuu.

KTP pelaa seuraavan harjoitusottelunsa ensi lauantaina 28.1. Ykkösessä pelaavaa JäPSiä vastaan Järvenpään monitoimihallissa.

Mitä KTP tekee ensi viikolla?

- Maanantaina on harjoituksissa korjaava päivä. Tiistaina ohjelmassa on pienpelejä ja keskiviikkona hieman isomman mittakaavan peliä. Perjantaina on sitten viimeistelyharjoitukset JäPS-peliä varten, Leppälahti paljasti.

TIMO KOPAKKALA