FC KTP Kotka ry

”Hyökkäyspelaamisessa riittää vielä parannettavaa”

KTP aloitti harjoittelukautensa ottelukimaran Mikkelissä, jossa vihreävalkoiset päihittivät MP:n maalein 2–0. Joni Mäkelä ei halua laittaa liiaksi painoarvoa ensimmäiselle ottelulle, ja hän näki siinä vielä paljon petrattavaa.

– Peli oli ihan ok ensimmäiseksi otteluksemme. Kaikki 19 pelaajaa saivat minuutteja ja oli hienoa päästä pelaamaan uusien pelaajiemme kanssa. Saimme ajettua omaa pelitapaamme sisään, mutta ei tästä ottelusta kannata liian suuria johtopäätöksiä tehdä. Oli siinä hyviäkin hetkiä, mutta myös paljon parannettavaa, Mäkelä sanoo.

Mäkelä pelasi ottelussa vain ensimmäisen puoliajan, sillä joukkue teki paljon vaihtoja toiselle puoliajalle siirryttäessä ja myös toisen 45-minuuttisen aikana. Pelipaikkana oli wingback, joka tuli Mäkelälle jo viime kaudella osittain tutuksi.

– Oma esitykseni taisi olla sellainen hajuton ja mauton. Tässä saatiin vasta uusi vuosi ja uusi kausi käyntiin, mutta olen ihan luottavainen sen suhteen, että pystyn jatkossakin pelaamaan wingbackina, Mäkelä tuumaa.

Seuraava sarjakauteen valmistava ottelu on edessä jo tulevana lauantaina 21.1., kun KTP kohtaa Helsingissä Talin jalkapallohallissa Ykköseen nousseen Käpylän Pallon.

– Jatkamme varmasti siitä mihin MP-ottelussa jäimme. Vastustaja on varmasti hieman valmiimpi peliin kuin mitä MP viime viikolla oli. KäPalla on tietojeni mukaan ihan hyvä porukka rakennettuna. Hyvä peli siitä on varmasti luvassa, Mäkelä sanoo.

– Hyökkäyspelaamisessa riittää vielä parannettavaa. MP-pelissä meillä oli riittävästi maalipaikkoja tehdä enemmänkin kuin kaksi maalia. Yhteispeliä pitää vielä hioa ja se on selvää, ettei se hetkessä voi toimia, hän jatkaa.

Mäkelän mukaan joukkueeseen liittyneet uudet pelaajat ovat päässeet hyvin sisälle KTP:n miehistöön.

– Käsitykseni mukaan ovat hyvin joukkueeseen kotiutuneet. Ei ainakaan mitään siihen viittaavaa ole tullut ilmi, etteivätkö he viihtyisi tai etteivät olisi sopeutuneet meidän toimintatapoihimme, Mäkelä vahvistaa.

KäPa–KTP. Harjoitusottelu lauantaina 21.1. kello 18:30 Talin hallissa.