FC KTP Kotka ry

Kalle Tallqvist miesten edustusjoukkueen fyysiseksi valmentajaksi

Kalle Tallqvist on KTP:n miesten edustusjoukkueen uusi fyysinen valmentaja. Ensimmäisenä työnään hän laati pelaajille joulukuun omatoimijaksolle henkilökohtaiset harjoitusohjelmat ja on ollut nyt mukana joukkueen harjoituksissa tammikuun alusta lähtien.

Viimeiset vuodet Espoon Palloseuran valmennuksessa vaikuttanut Tallqvist on päävalmentaja Jussi Leppälahden pitkäaikaisia tuttuja. Juuri Leppälahti sai houkuteltua Tallqvistin Kotkaan uusiin haasteisiin.

– Tunnemme toisemme jo pidemmältä ajalta. Asia oli tapetilla jo viime vuonna, mutta silloin keskustelimme hieman erilaisesta roolista kuin mihin nyt hyppäsin, Tallqvist kertoo.

Tallqvist on taustaltaan fysioterapeutti ja lajivalmentajana hän on suorittanut UEFA A -tutkinnon. Nykyinen työnkuva KTP:ssä pitää sisällään muun muassa kokonaisrasitustason, sykkeiden, kokonaismatkan, spurttien ja käännösten mittaamista. Lisäksi pelaajat tekevät päivittäin RPE-kyselyn kokonaiskuormituksesta.

– Kerron päävalmentajalle, mikäli harjoitteluun tarvitsee tehdä muutoksia. Sitten yhdessä muun valmennuksen kanssa mietimme, mitä voidaan tehdä. Teetimme hiljattain pelaajille MAS-testin ja tulosten pohjalta olemme rakentaneet juoksuohjelmat. Sen voi sanoa, että pelaajat juoksevat näin preseasonin aikaan paljon, Tallqvist sanoo.

Tallqvist uskoo, että hänen ajatuksiaan lajivalmennuksenkin saralla kuunnellaan ja niistä on apua joukkueen otteluiden ja harjoitusten analysoinneissa.

– Ensin on selvitettävä paljonko fyysiseen puoleen ja sen analysoimiseen kuluu aikaa. Varmasti voin tuoda valmennukselle näkemyksiäni erilaisista asioista ja uskallan kyllä tarvittaessa myös kyseenalaistaa, Tallqvist tuumaa.

Tervetuloa vihreävalkoiseen perheeseen, Kalle!