FC KTP Kotka ry

EBK peittosi KTP:n naisjoukkueen harjoitusottelussa

KTP:n naisjoukkue kärsi pitkästä aikaa tappion jalkapallo-ottelussa, kun EBK oli lukemin 4–1 (3–0) parempi joukkueiden kohtaamisessa Laaksolahden hallissa. KTP joutui otteluun hiukan siipirikkoisena, sillä se oli matkassa vain 11 pelaajalla.

EBK hallitsi ottelua alusta alkaen. Se painosti ja hallitsi palloa kotkalaisia enemmän. Espoolaisten pelin avaukseen KTP ei löytänyt lääkkeitä. EBK pystyi luomaan lähelle palloa ylivoimatilanteita ja sitä kautta hyökkäämään kohti Sonja Leinon vartioimaa maalia.

Vähitellen myös KTP alkoi päästä mukaan pallolliseen pelaamiseen. Monesti KTP:n puolustuslinjan pelaajat onnistuivat syöttämään pallon EBK:n prässisitä huolimatta omille kärjilleen puolustuslinjan eteen joko ylätaskuun tai niin sanotulle kymppipaikalle.

Pelin kuva tasoittui hiukan toisella puoliajalla. Toki on todettava, että myös toisella puoliskolla espoolaiset olivat paremmin kuskin paikalla kuin vieraat. KTP:n valopilkku oli nuori laitapelaaja Iira Eskola, joka toisessa naisten ottelussaan pelasi ennakkoluulottomasti ja kirjautti nimensä maalintekijätilastoon. Iira laukoi pienestä kulmasta pallon kohti maalia ja parin pompun kautta KTP kavennus oli tosi asia.

KTP taisteli hyvin, mutta rankan viikon jälkeen bensa alkoi loppua. EBK:lla oli pelaajia penkillä ja vaihtojen avulla se pystyi pitämään vauhtia yllä paremmin koko ottelun ajan. Tänään parempi voitti, mutta kotkalaisten ei tarvitse painaa päätä pensaaseen suoritustensa vuoksi.

Seuraavaksi KTP:n joukkue kohtaa niin ikään vieraissa PKKU:n. Se on yksi sarjan ehdottomista ennakkosuosikeista. Viime kauden päätteeksi PKKU oli liigakarsinnoissa jääden kuitenkin Ykköseen. Tälle vuodelle joukkue vaikuttaa viime kautta vahvemmalta.