KTP avasi voitolla harjoituspelikautensa

Hieman reilut kolme kuukautta sitten riemukkaaseen nousuun Veikkausliigaan kautensa Ykkösessä päättänyt KTP palasi voitokkaasti tositoimiin. KTP oli lauantaina matkannut ensimmäiseen harjoituspeliinsä Mikkeliin paikallisen Palloilijoiden vieraaksi, jonka riveissä teki debyyttinsä KTP:stä täksi kaudeksi Ykkösessä pelaavaan savolaisseuraan lainattu Niklas Leinonen. KTP:n voittolukemat Mikkeli-hallissa olivat 2-0 (2-0).

- Lukemat 2-0 ja ihan ookoo mieli. Meillä on paljon uusia pelaajia ja nyt näimme heitä ekaa kertaa isolla kentällä. Olemme kaksi viikkoa harjoitelleet Ruonalassa hallissa, mikä on reilusti alimittainen. On vähän erilaista se jalkapallo siellä. Nyt näimme sitten isolla jalkapallokentällä pelaajia, keitä on testissä ja uusia pelaajiakin, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

Leppälahti peluutti koko 20 pelaajasta koostunutta miehistöään.

Maalivahtina pelasi ensimmäisella puoliajalla Maksym Zhyk ja jälkimmäisellä Matias Niemelä.

Puolustuskolmikkona aloitti varmaotteisesti Daan Klinkenberg-Valtteri Vesiaho-Lassi Nurmos. Toisella puoliajalla Vesiahon vierelle tulivat niin ikään luotettavasti pelanneet Samuel Mahlamäki ja Matias Paavola.

Mahdollisesti lainapelaajaksi Veneziasta tuleva 19-vuotias ruotsalainen Gabriel Sandberg ja pelaajasopimuksen jo aikoja sitten raitapaitojen kanssa tehnyt kolumbialalainen Harlin Suarez (28) pitivät keskikentän keskustan tyylikkäästi hallussaan.

KTP:n avauskokoonpanon täydensivät jo entuudestaan sekä tuttujen että luotettavien Joni Mäkelän ja David Ramadingayen lisäksi Kuuban maajoukkuehyökkääjä Willian Pozo (25) ja testipelaajat Adeleke Babatunde eli "Tobi" ja Teo Jukic. Tobi (19) on nigerialalainen hyökkäävä keskikenttäpelaaja ja Jukic (24) 193-senttinen saksalaishyökkääjä.

Ramadingaye ja Tobi maalasivat

KTP aloitti maalinteon yhdeksännellä peliminuutilla. Pozo lähetti upean etenemisensä jälkeen keskikentältä tyylikkään kaaripallon oikeaan laitaan Ramadingayelle, joka nätin haltuunottonsa jälkeen ohitti mikkeliläispuolustajan. KTP-kapteenin syöttö tömähti MP:n Rasmus Lehtoseen, josta kimmahtaneen pelivälineen Ramadingaye sijoitti kauniisti vasempaan alanurkkaan.

KTP lisäsi johtoaan, kun 39 minuuttia oli pelattu. KTP sai rangaistuspotkun mikkeliläispelaajan käsivirheen takia ja Tobi viimeisteli vasempaan nurkkaan suuntautuneella vedollaan.

Toinen puoliaika ehti vanheta vain 10 minuuttia, kun KTP teki viisi vaihtoa. Tuolloin Aapo Hyppönen, Aleksi Tarvonen, Simo Roiha, Anttoni Huttunen ja Santeri Stenius kirmasivat kentälle intoa puhkuen.

KTP kehitteli jälkimmäiselläkin puoliajalla muutamia paikkoja, mutta lisäosumat jäivät syntymättä. Lähimmäksi pääsi TPS:stä tullut hyökkääjä Simo Roiha, jonka ohjaus 70. minuutilla meni kuitenkin hieman ohi MP:n oikean tolpan.

" Ensi viikolla siirrymme hyökkäyspäähän"

- Olemme nyt kaksi viikkoa keskittyneet siihen, mitä pallon kanssa tapahtuu, kun pallo on meidän omalla puoliskolla ja keskialueella. Tänään näkyi tosi paljon harjoiteltuja asioita. Välillä onnistui ja välillä ei onnistunut. Nyt me sitten ensi viikolla siirrymme hyökkäyspäähän. Käymme vähän läpi sitä, mitä me haluaisimme tapahtuvan viimeisellä kolmanneksella.

- Aika paljonhan me toisella jaksolla myllytimme viimeisellä kolmanneksella, mutta emme oikein löytäneet sitä murtoa. Sitä nyt harjoittelemme ja katsotaan sitten, että näkyisikö se seuraavassa pelissä. Tietysti puolustuspelissä täytyy käydä muutamia asioita tuohon prässiin liittyen läpi. Tarkoitus on käydä kokonaisvaltaisemmin läpi sitä, miten prässi murretaan, Leppälahti jutteli.

KTP:n pelissä oli paljon hyvää. Kovasti sitten viime kauden uudistunut miehistö voi olla tyytyväinen otteisiinsa. Joukkueen pelistä selkeästi näkyi, että valmistautuminen tulevaan liigakauteen on hyvässä vaiheessa.

KäPa-KTP ensi lauantaina

Seuraavan ottelunsa KTP pelaa ensi lauantaina 21.1. Talissa. Tuolloin KTP kohtaa Ykköseen nousseen Käpylän Pallon.

- On kyllä sanottava, että harjoitellut asiat näkyivät tänään kentällä. Toivottavasti saamme alle hyvän treeniviikon, ja että saisimme yhtä paljon asioita näkymään sitten seuraavassakin pelissä, Leppälahti päätti.

TIMO KOPAKKALA