FC KTP Kotka ry

KTP vahvistuu kahdella uudella pelaajalla

KTP on solminut pelaajasopimukset keskikenttäpelaaja Harlin Suárezin ja hyökkäyspään moniosaaja Willian Pozon kanssa. Sopimukset kattavat pelikauden 2023 ja molemmissa on myös seuran optio kaudesta 2024.

Suárez on 28-vuotias kolumbilainen, joka viihtyy keskikenttäpelaajan roolissa. Suárez siirtyy KTP:hen Kolumbian syyskauden mestarijoukkue Deportivo Pereiran riveistä.

– Suárez oli itse asiassa yksi ensimmäisistä hankinnoistamme, mutta emme ole pystyneet asiaa aiemmin julkaisemaan. Sopimus on ollut tehtynä jo pidemmän aikaa. Hän sai mestarijoukkueessa hyvin peliaikaa kevätkaudella, mutta syksyllä minuutit hieman putosivat. Suárez on yksi harvoista kolumbialaisista pelaajista, jotka ovat siirtyneet Suomeen nimenomaan Kolumbian pääsarjasta, KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko kertoo.

Suárez on pelannut Kolumbian pääsarjassa kaikkiaan yli 100 ottelua ja kakkossarjassa yhden kauden ajan. Hänet tunnetaan ennen kaikkea pallovarmuudestaan ja hyvästä syöttötaidostaan.

– Hän on todella pallovarma keskikenttäpelaaja. Suárez on hieman xabialonsomainen pelaaja, joka osaa olla juoksuvoimainen, mutta pallon saadessaan todella rauhallinen. Odotamme, että hän
tuo keskikentälle paljon osaamista ja lisää kilpailua, sillä haluamme hallita palloa myös ensi kaudella. Suárezin vahvuus on ennen kaikkea syöttötaito, eikä hän hirveästi palloja menettele. Syöttöprosentti viime kaudella oli yli 90 prosenttia, Ikävalko sanoo.

25-vuotias Pozo kuuluu Kuuban maajoukkuepelaajiin. Suurimman osan elämästään Pozo on asunut ja tähänastisen peliuransa tehnyt Norjassa. Häneltä löytyy myös pelattuja otteluita Norjan nuorisomaajoukkueesta. Viime kaudella hän pelasi Norjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Notodden FK:n riveissä, missä hän viimeisteli viisi maalia 17 otteluun.

– Pozo siirtyy meille samalta Norjan sarjatasolta, missä Joni Mäkelä pelasi aiemmin. Sarjataso on hyvä ja tiedämme millaisia pelaajia siellä pelaa. Pozo pelasi siellä ihan hyvillä tehoilla. Olemme seuranneet hänen otteitaan pidemmän aikaa ja onneksi saimme miehen riveihimme, Ikävalko sanoo.

Pozolla on kaikki edellytykset viihdyttävänä pelaajana nousta kotkalaisten jalkapallon ystävien uudeksi lempipelaajaksi.

– Hän on todella taitava ja tekninen pelaaja, josta kotkalaisyleisö tulee taatusti pitämään. Uskon, että valmennus saa Pozosta tehoja irti, sillä hän pystyy olemaan vieläkin tehokkaampi kuin mitä on aiemmin urallaan ollut, Ikävalko tuumaa.