FC KTP Kotka ry

Harjoitusottelut alkavat MP:tä vastaan

KTP:n miesten edustusjoukkueen kuluvan vuoden ensimmäinen harjoitusottelu on ohjelmassa jo tulevana lauantaina 14.1., kun vihreävalkoiset matkustavat Mikkelin Palloilijoiden vieraaksi.

Viime kaudella KTP vieraili Mikkelissä kahdesti, ensin maaliskuun lopulla harjoitusottelun merkeissä ja sitten elokuun puolivälissä Ykkösen ottelun tiimoilta. Molemmilla kerroilla kotijoukkue oli kotkalaisia parempi. Nyt tarkoituksena on kirkastaa saldoa.

– Lähdemme harjoitusotteluun odottavaisin fiiliksin. On kiva aloittaa kolmen harjoitusottelun sarja MP:tä vastaan. MP on ollut Mikkelissä meille hankala vastustaja. Tiedämme, että vastaan tulee varmasti hyvin organisoitu joukkue, jossa on hyviä pelaajia. He taistelevat varmasti ensi kaudella hyvistä sijoituksista Ykkösessä, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoo.

Ennen ottelua KTP on pystynyt harjoittelemaan kaksi ehjää viikkoa. Leppälahti uskoo sen olevan riittävä aika siihen, että pelissä alkaisi näkyä harjoiteltuja asioita.

– Olemme keskittyneet harjoituksissa pelimme pääperiaatteisiimme, jotta se kuuluisa iso kuva olisi selvä. Niissä käy ilmi se, mitä haluamme tehdä ja mikä on meidän pelillinen identiteettimme. Pyrimme olemaan hyviä pallolla ja luomaan pelivälineen hallinnan kautta paikkoja. Koitamme olla lähellä toisiamme ja pelata hyvää syöttöpeliä. Se on yksi iso asia, joka pitäisi jo näkyä, Leppälahti kertoo.

– Puolustussuuntaan meidän pitää olla vähintäänkin yhtä aktiivisia kuin viime kaudella. Haluamme säilyttää aktiivisen otteen. Prässitilanteissa meidän pitää olla kollektiivisia ja tehdä sitä yhdessä. Niitä hetkiä pitää löytää koko ajan pelissä, hän jatkaa.

Leppälahti kertoo myös odottavansa näkevän mielellään uusia pelaajia vihreävalkoisessa sotisovassa. Vaikka kyseessä on kauteen valmistava ottelu, eikä jaossa ole sarjapisteitä ensi kauden Veikkausliigaan, haluaa KTP pelata voitosta.

– Meillä on joukkueen sisällä neljä arvoa: työ, intensiteetti, kilpailu ja yhdessä. Kilpailu tarkoittaa kahta asiaa. Meillä on joukkueen sisäistä kilpailua, jonka myötä parhaat pääsevät pelaamaan. Nyt jo toisella viikolla on ollut hyvää sisäistä kilpailua. Toinen asia on se, että aina kun pelaamme vastustajaa vastaan, pelaamme voitosta. Tulos kertoo nopeiten, helpoiten ja eniten siitä, ollaanko kentällä oltu hyviä vai huonoja, Leppälahti sanoo.

MP–KTP. Harjoitusottelu lauantaina 14.1. kello 12.15 Mikkeli-hallissa.