FC KTP Kotka ry

Uudistunut Liigacup vauhtiin tammikuussa – KTP:n alkulohko selvillä

Veikkausliigajoukkueille suunnattu Liigacup on kokenut alkavalle kaudelle uudistuksia. Viime kauden kolme lohkoa vaihtuu kahteen kuuden joukkueen alkulohkoksi. Molemmissa alkulohkoissa pelataan yksinkertainen sarja, jonka kaksi parasta joukkuetta jatkaa välieriin.

Alkulohkoissa kolme joukkuetta saa kolme kotiottelua viime kauden Veikkausliigan sijoitusten mukaan. KTP:n kanssa samassa lohkossa pelaavat HJK, FC Honka, FC Inter, IFK Mariehamn ja FC Lahti. Toisessa lohkossa ovat KuPS, FC Haka, SJK, AC Oulu ja Ilves.

Lohkovaiheen ottelut on tarkoitus pelata 14. tammikuuta ja 26. helmikuuta välisenä aikana, mutta erityisestä syystä alkulohkon otteluita voidaan pelata vielä 5. maaliskuuta saakka. Välierät pelataan viikonvaihteessa 18.–19. maaliskuuta ja loppuottelu on ohjelmassa 1. huhtikuuta.

Veikkausliigajoukkueilla on mahdollisuus käyttää Liigacupissa kolmea testipelaajaa yhtä ottelua kohden.

Myös Kansallisen cupin lohkojako selvillä

Ykköseen noussut KTP:n naisten edustusjoukkue osallistuu ensimmäistä kertaa järjestettävään Kansalliseen Cupiin. Kilpailussa on mukana 10 joukkuetta Kansallisesta Liigasta ja Ykkösestä. KTP:n kanssa samassa alkulohkossa pelaavat FC Lahti ja hallitseva Suomen mestari KuPS. Kahdessa lohkossa pelaa kolme joukkuetta ja yhdessä neljä.

KTP:n alkulohkossa pelataan kaksinkertainen sarja. KTP:n taival alkaa 5. helmikuuta vierasottelulla FC Lahtea vastaan. Ennen kuin ohjelmassa on ensimmäinen kotiottelu vihreävalkoiset pelaavat vielä KuPS:n vieraana 11. helmikuuta. FC Lahti saapuu Kotkaan 18. helmikuuta ja KuPS 8. maaliskuuta.

Alkulohkojen kaksi parasta joukkuetta jatkavat jatkoon sekä kaksi parasta lohkokolmosta. Loppuottelu pelataan joko 1. tai 2. huhtikuuta.