FC KTP Kotka ry

KTP ja PEPO solmivat farmijoukkuesopimuksen

KTP:n farmijoukkue kaudella 2023 on lappeenrantalaisseura PEPO, joka pelaa ensi kaudella Kakkosessa. Viime kaudella Ykkösestä pudonnut joukkue lähtee alkavaan sarjakauteen kovin tavoittein ja siten ympäristö on erinomainen niille KTP:n pelaajille, joilla peliaika on Veikkausliigassa kortilla.

KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko kertoo käyneensä neuvotteluja farmiyhteistyöstä monen muunkin seuran kanssa. Lopulta yhteinen sävel PEPOn kanssa löytyi helposti.

– Kartoitimme eri vaihtoehtoja farmijoukkueeksemme. PEPO oli Kakkosen joukkueista ainoa, jonka kanssa kävimme keskusteluja. Viime kauden farmijoukkue, PeKa, oli myös vaihtoehto, sillä sekään ei ole mitenkään harvinaista, että liigajoukkueen farmi löytyy Kolmosesta. Kävimme keskusteluja myös Ykkösessä pelaavan MP:n kanssa, Ikävalko kertoo.

PEPO osoittautui vaihtoehdoista parhaaksi. Ikävalko teki päätöksen keskusteltuaan asiasta valmennuksen kanssa.

– PEPOn puolesta puhuu monikin seikka. Lappeenranta on kohtuullisen lähellä, heillä on halu kehittää toimintaansa ja tapella noususta Ykköseen. Päävalmentajamme tuntee heidän valmentajansa ja siten tietää sikäläisen toiminnan tason. Meidän pelaajamme saavat siellä taatusti hyvää koutsausta, Ikävalko sanoo.

Myös PEPOssa ollaan tyytyväisiä solmittuun farmisopimukseen. Pelaajakoordinaattori Antti Sinkkonen uskoo, että sopimuksesta hyötyvät molemmat osapuolet.

– Olemme tyytyväisiä sopimukseen, sillä on hienoa olla yhteistyössä liigaseuran kanssa. Uskon, että tällä on kokoonpanoamme vahvistava vaikutus, Sinkkonen sanoo.

– Putoaminen oli viime kaudella kova pettymys, mutta nyt lähdemme voittamaan jokaista ottelua. Aivan varmasti KTP:stä farmiin tulevat pelaajat pääsevät meillä kilpailulliseen ympäristöön, hän jatkaa.

Sopimuksen lähtökohtana on se, että KTP:stä menisi pelaajia PEPOon, mutta on mahdollista, että liikennettä voisi tapahtua myös toisinpäin.

– Farmisopimuksen ehdoissa voi ylöspäin siirtyä vain alle 20-vuotiaat pelaajat, mutta ainahan kaikki on mahdollista, Ikävalko pyörittelee.

– Uskon, että tämä sopimus on pelaajillemme myös motivoiva tekijä, sillä liigajoukkue seuraa kaikki ottelumme. Pelaajat pääsevät näyteikkunaan ja huomaavat sen, ettei liiga välttämättä ole niin kaukana, Sinkkonen tuumaa.