FC KTP Kotka ry

KTP:n maalivahtiosasto uudistuu ensi kaudeksi

Rasmus Leislahti liittyy joukkueeseen kaksivuotisen sopimuksen myötä

KTP ja Rasmus Leislahti ovat solmineet kaksivuotisen pelaajasopimuksen. Sopimus kattaa pelikaudet 2023 ja 2024. 22-vuotias Leislahti on innoissaan saadessaan liittyä vihreävalkoisiin. Leislahti liityy KTP:hen Veikkausliigajoukkue Ilveksestä.

– Siirryn Kotkaan hyvillä mielin. Pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen sopimuksesta. Odotan, että saamme kasaan hyvän joukkueen, jolla riittää näyttämisen halua Veikkausliigassa, Leislahti sanoo.

Vihreävalkoisten maalivahtiosasto muuttuu ensi kaudeksi, sillä aiemmin KTP tiedotti tehneensä sopimuksen 19-vuotiaan ukranalaisvahdin Maksym Zhukin kanssa. Näin ollen viime kaudella kotkalaisjoukkuetta edustaneet Anton Lepola ja Aleksi Partanen eivät jatka seurassa. KTP haluaakin kiittää Antonia yhteisistä vuosista ja Aleksia päättyneestä vuokrapestistä.

KTP:n urheilujohto ja valmennus halusivat maalivahdin, jonka yksi kiistattomista vahvuuksista on jalalla pelaaminen.

– Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että saimme ”Rassen” Kotkaan. Hän on näyttänyt, että pystyy pelaamaan Veikkausliigassa top-6-joukkueessa. Nuoresta iästään huolimatta hänellä on kahdelta vuodelta kokemuksia ykkösmaalivahdin roolista. Lisäksi hän omaa potentiaalia kehittyä vielä huimasti, KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko kertoo.

– Koemme, että Leislahti sopii pelityyliimme täydellisesti. Hän on yksi sarjan parhaista maalivahdeista jalalla pelaamisessa, unohtamatta sitä tärkeintä eli että on myös hyvä torjumaan, etenkin reaktiotorjunnoissa sarjan eliittiä. Kehitettävää toki on myös ja 186-senttisenä maalivahtina hänen pitää vielä tulla paremmaksi erityisesti keskityspallotilanteissa, jotta pystyisi myös hallitsemaan boksia paremmin, Ikävalko jatkaa.

Kaksi edelliskautta Ilveksessä Veikkausliigaa pelannut ja kaudella 2020 VPS:n maalivahtina Ykkösessä torjunut Leislahti itse kokee niin ikään vahvuuksikseen jalalla pelaamisen.

– Jalalla pelaamista olen harjoitellut paljon ja junnuna pelasin myös kenttäpelaajana. Olen myös tehnyt töitä sen eteen vapaa-ajallakin. Haluan kehittyä tasaisesti kokonaisvaltaisesti, mutta röyhkeyttä keskityspalloihin pitää saada lisää, Leislahti sanoo.

KTP:ssä uskotaan, että Leislahti on Veikkausliigatason maalivahti, joka omaa potentiaalia myös ulkomaan kentille.

– Kun miettii pelityyliämme ja sitä, että haluamme olla pallollisesti sarjan parhaimmistoa, tuo Leislahti etenkin pelin avaamiseen yhden elementin lisää, Ikävalko toteaa.


Rasmus Leislahti

Synt. 16.6.2000
Pituus 186 cm

2022 Ilves Veikkausliiga 22 ottelua
2021 Ilves Veikkausliiga 24 ottelua
2020 VPS Ykkönen 14 ottelua
2019 Honka Akatemia Kakkonen 15 ottelua
2018 Klubi 04 Ykkönen 16 ottelua

Yhteensä
Veikkausliiga 46 ottelua
Ykkönen 30 ottelua
Kakkonen 15 ottelua


Joko olet hyödyntänyt lokakuun kausikorttiedun?

KTP:n ensi kauden kausikortit ovat nyt ennennäkemättömässä lokakuun tarjouksessa, sillä pääkatsomokausari irtoaa 99 eurolla ja pääty- ja puukatsomoon 79 eurolla. Tarjous on voimassa enää reilun viikon ajan. Kausikortin voit lunastaa itsellesi seuraavista myyntipaikoista: KTP:n verkkokauppa ja toimisto, Haka-Pirtti, For You sekä Ripe-Sport.

Toimistolla käyvät maksuvälineeksi kortti, ePassi, Smartum, EazyBreak ja EdenRed/Virike. Huomioithan, ettei toimistolla voi maksaa käteisellä.