KTP nousi tasoihin nousukarsinnan avauksessa

FC KTP ja RoPS järjestivät katsojille lauantai-iltapäiväksi viihdettä koko rahan edestä. Kamppailu noususta käynnistyi kaksijakoisesti. Molemmat joukkueet esittivät sekä parastaan että kysymyksiä jättäviä otteita. Tilanteita oli runsaasti ja tunnetta sekä kentällä että katsomossa. Ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen 2–2 (0–2). Viikon päästä Rovaniemellä jatketaan.
Tämän vuoden karsinnat noususta naisten Kansalliseen Ykköseen ovat edenneet viimeiseen vaiheeseen. Mukana on Kakkosen kaksi parasta joukkuetta; FC KTP ja RoPS. Molemmat joukkueet ovat sellaisessa iskussa, että vääryys tapahtuu riippumatta siitä, kumpi nousee. Tästä saatiin pitävä todiste lauantaina 15.10.22 Kotkassa pelatussa ottelussa. Ottelu oli alusta loppuun asti hyvä tempoinen ja muutenkin laadukas.

Ottelu alkoi kotijoukkue KTP:n hallinnalla. Vierailija RoPS ei tahtonut saada peliään kulkemaan. Liekö syynä sitten pitkä matkustaminen vai mikä, mutta kone yski jonkin verran alussa. Vähitellen ensimmäisen jakson vanhetessa, ote kuitenkin alkoi siirtymään vierailijoille. Etenkin RoPS:n keskikenttä kolmikko Lukkarila, Sands ja Higgins olivat hyvällä liikkeellä aiheuttamassa vaikeuksia kotkalaisten puolustukselle.

RoPS pystyi luomaan nopeilla vastahyökkäyksillään jatkuvaa painetta KTP:n kenttäpäätyyn. Maalinteon ottelussa aloitti RoPS. Joukkue teki kaksi lähes samanlaista maalia. Murtautuminen oikealta laidalta kohti keskustaa ja oikea-aikainen syöttö vasemmalta kohti maalia juoksevalle Vilma Mahliolle. Toisen hän pääsi sijoittamaan lähes tyhjiin ja toisen taitavasti KTP:n maalivahti Ruth Aturon kainalon alta. 0–2 maalin jälkeen lähdettiinkin lähes heti tauolle punomaan uusia juonia.
KTP tuli sisuuntuneena pukukopista

Toiselle jaksolle kupletin juoni muuttui täysin. Kotijoukkue KTP otti pelin ohjat tiukasti haltuunsa. Aikainen maali avitti asiassa. Rosa Rantanen pääsi murtautumaan RoPS puolustukselta boxin sisällä. Rauhallinen viimeistely ohitti hyvin muuten maalissa pelanneen Sunin. Näin oli KTP:n takaa-ajo konkreettisesti alkanut. Ottelun voimasuhteet kääntyivät edelliseen puoliaikaan nähden päälaelleen. Nyt oli kotijoukkueen vuoro vyöryttää hyökkäyksiään RoPS:n maalia kohden.

Vaikka KTP hallitsikin ottelun toista puolikasta, niin ei RoPS täysin vailla maalintekoyrityksiä jäänyt. Hiukan paremmalla onnella vieraat olisivat voineet siirtyä jälleen kahden maalin johtoon. Mahliolla oli jo tyhjä maali edessään, mutta osuma palloon oli vajavainen ja hattutemppu jäi syntymättä. KTP tuli tasoihin, kun ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää 10 minuuttia. Rajaheiton jälkitilanteessa RoPS toppari Hasch pelasi pallo kädellään rangaistusalueen sisällä. Sitä seuranneen rangaistuslaukauksen KTP:n Selma Harju ampui tyylipuhtaasti sisään, tasoittaen pelin lukemat 2-2:een. Tämän jälkeen KTP:n Anni Eriksson kolisutteli vielä kertaalleen maalipuita.

Ottelun lopputulos kuvaa hyvin tapahtumia kentällä, sillä myös tilastojen valossa ottelu oli erittäin tasainen. Yleisö viihtyi lehtereillä ja eläytyi kenttätapahtumiin äänekkäästi. Omia kannustettiin ja vastustajien hyviä suorituksia arvostettiin. Jännää oli!

Seuraavaksi joukkueet kohtaavat Rovaniemellä 22.10.2022 klo 13.00. Silloin pelataan ratkaisuun asti. Mikäli ottelu on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan 2x15 minuutin jatko-ottelu ja tarvittaessa vielä lauotaan rangaistuslaukaukset voittajan selville saamiseksi.

RoPS – FC KTP naisten karsinta Ykköseen 22.10.2022 klo 13.00 Keskuskenttä, Rovaniemi