FC KTP Kotka ry

Karsintojen finaalit käyntiin kotiottelulla RoPS:aa vastaan

KTP:n naisjoukkue aloittaa karsinnan finaalit kotonaan, jossa se kohtaa Rovaniemen Palloseuran (RoPS). Joukkueet eivät ole pelanneet toisiaan vastaan aiemmin, joten ottelu on molemmille jännittävä ja uusi kokemus. Panoksena on nousu kansalliseen Ykköseen kaudeksi 2023.

RoPS on ollut yhdessä Jyväskylän Pallokerhon kanssa omaa luokkaansa omassa pohjoisen lohkossaan. Joukkue keräsi 20 pistettä enemmän kuin kolmanneksi sijoittunut HauPa. JyPK:llä (2.) oli pisteitä kolme vähemmän kuin RoPS:illa. Rovaniemeläiset mättivät Kakkosessa eniten maaleja, 97 tehtyä ja 11 päästettyä, kertoo myös omaa kieltään ylivoimasta.

RoPS oli talvella valmistautumassa kansalliseen Ykköseen, mutta lisenssilautakunta ei myöntänyt seuralle miehissä eikä naisissa lupaa pelata ylimmissä sarjoissa. Näin ollen joukkueet joutuivat hakemaan vauhtia Kakkosesta. Naisjoukkue pysyi kuitenkin hyvin kasassa ja sitä on vahvistettu kolmella amerikkalaisella ammattipelaajalla. Kenellekään ei liene yllätys, että juuri Rovaniemi havittelee nousua takaisin Ykköseen.

Kakkosen finaalissa RoPS on selkeääkin selkeämpi ennakkosuosikki KTP:tä vastaan. Kotijoukkueella on siis melkoinen vuori kiivettävänä, jos aikoo RoPS:n kaataa. Mikään ei tietenkään ole varmaa, ennen kuin ottelut ovat pelatut. KTP:llä on hiukan loukkaantumishuolia juuri ottelun alla. Tosin tässä vaiheessa kautta olisi ihmeellistä, jos mitään ei olisi ja kaikki olisivat terveinä. Parin-kolmen pelurin kohdalla ratkaisu pelaamisesta tehdään vasta aivan pelipäivän aattona.

KTP on päässyt valmistautumaan hyvin tulevaan otteluun. Joukkue uhkuu haluja aloittaa pelit ja odotettavissa on kiivas kamppailu noususta. Viikolla on harjoiteltu asioita erityisesti tätä otteluparia silmällä pitäen ja kuviot alkavat olla kunnossa. KTP toivoo, että yleisö löytää tiensä lehtereille sankoin joukoin, sillä nyt jos koskaan on yleisön tuki kultaakin kalliimpaa! Lisäksi lipputulot auttavat varoja nielevän pohjoisen matkan rahoittamista.

Stadionin ravintola-alueella yleisöä palvelee kahvila ja anniskeluravintola. Mikäli et jostain syystä pääse paikanpäälle stadionille seuraamaan tätä Curionin isännöimää ottelua, niin ei hätää. Ottelu striimataan suorana InStatt-tv:n kautta. Pääset seuraamaan peliä kirjautumalla palveluun. Pelin hinta on sama kuin stadionilla 6 €.

FC KTP – RoPS naisten karsinta Ykköseen 15.10.2022 klo 14.00 Arto Tolsa areenalla. Liput 6 €. Tervetuloa!