FC KTP Kotka ry

KTP:n miesten edustusjoukkueen sopimustilanne kohenee kolmella uudella pelaajalla

KTP on tehnyt kolme uutta pelaajasopimusta. Matias Lindfors ja Aleksi Tarvonen jatkavat vihreävalkoisissa seuraavat kaksi kautta. Uutena kasvona joukkueeseen liittyy Maksym Zhuk, jonka kanssa KTP on solminut 2+1-vuotisen sopimuksen.

Matias Lindfors on jo tuttu pelaaja monille kotkalaisen jalkapallon ystäville. Kuluvan kauden aikana keskikentällä viihtyvä Lindfors otti kehitysaskeleita pelaajana.

– Matiaksen jatkosopimus oli yksi pääprioriteeteistämme. Hän pelasi hyvän kauden, sopii täysin pelitapaamme dynaamisena ja hyvänä pallollisena pelaajana. Matias kasvoi pelaajana kauden mittaan ja viimeisimmät ottelut, missä hän pelasi, olivat erittäin hyviä. Ensi kaudella, jos pysyy terveenä, tulee hän olemaan liigan läpimurtopelaajia, KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko kertoo.

– Matias on alkanut olla jo hyvin kotkalaistunut, sillä hän on pelannut jo monta vuotta täällä ja persoonana kentällä tuo vähän ahtaajameininkiä, hän jatkaa.

Viime kaudella hyvään kuntoon päässyt ja maaleillaan ilahduttanut KTP:n oma kasvatti Aleksi Tarvonen kuuluu myös tärkeisiin jatkosopimuspelaajiin, joiden kanssa KTP halusi sopia jatkosta.

– ”Tare” oli tällä kaudella tärkeässä roolissa, kun hän pääsi täyteen kuntoon ollen joukkueen toiseksi paras maalintekijä. Hänen ominaisuutensa puhuvat sen puolesta, että hän pystyy myös Veikkausliigassa iskemään maaleja. Pidämme sitä tärkeänä, että meillä on joukkueessa kotkalaisia pelaajia. Hänenkin kohdallaan suurin toive on ehjä preseason, jotta ensi kaudella liigassa nähdään huippukuntoinen hyökkääjä, Ikävalko sanoo.

Ikävalko näkee molemmissa valtavaa potentiaalia yltää vieläkin parempaan.

– Molemmilla pelaajilla on varaa kehittyä ja on myös tärkeää, että meillä on jatkuvuutta joukkueessa. Olen tyytyväinen, että saimme molemmat pelaajat sitoutettua seuraaviksi kahdeksi vuodeksi, Ikävalko toteaa.

Maalivahtiosastolle KTP on solminut kahden vuoden ja yhden optiovuoden käsittävän sopimuksen ukranalaisen Maksym Zhukin kanssa. Kyseessä on vuonna 2003 syntynyt ja 191-senttinen FK Mariupolin junioreissa pelannut veräjänvartija.

Venäjän hyökkäyssodan johdosta Suomeen pakolaisena tullut Zhuk harjoitteli kuluneen kauden aikana muutaman kuukauden KTP:n mukana ja vakuutti valmennusjohdon osaamisellaan.

– ”Maxin” vahvuudet ovat kova taistelijan luonne, ulottuvuus ja boksin puolustaminen. Lisäksi hän on nopea oppimaan. Kehitettävää löytyy fysiikan puolelta, kuten monella muullakin tuon ikäisellä pelaajalla. Hänen pitää myös kehittää kielitaitoaan ja hän onkin aloittanut jo suomen kielen opinnot. Zhuk on kaiken kaikkiaan vahvasti eteenpäin tähtäävä ja menevä jalkapallosta tykkäävä futari, KTP:n maalivahtivalmentaja Jussi Riikonen sanoo tuoreesta suojatistaan.