FC KTP Kotka ry

Kiinteistömaailma -kotiotteluennakko: ”Olisi hienoa, jos mahdollisimman moni pääsisi paikan päälle juhlimaan nousua”

Jalkapallossa on ollut 1. divisioona (nykyiseltä nimeltään Ykkönen) 50 vuoden ajan vuodesta 1972 lähtien. KTP (ml. FC KooTeePee) on tuon jälkeen noussut pääsarjaan kuusi kertaa. Vasta tänä vuonna KTP pystyi voittamaan ensimmäisen kerran seurahistoriansa aikana Ykkösen.

Vuonna 1978 KTP nousi suoraan SM-sarjaan sijoittuen toiseksi Ykkösdivisioonassa. Sarjan voitti Ilves, jolla oli pisteitä yhtä paljon kuin kotkalaisilla, mutta maaliero erotti joukkueet toisistaan. KTP sijoittui niin ikään toiseksi vuonna 1998, kun KTP ylsi Veikkausliigaan FC Lahden voitettua.

Vuonna 2002 FC KooTeePee nimellä nousu tapahtui liigakarsintasarjassa, jossa kahdeksasta joukkueesta peräti kuusi lunasti seuraavaksi kaudeksi paikan Veikkausliigasta. KooTeePee sijoittui kuudenneksi ollen viimeinen liigapaikan itselleen napannut joukkue.

Vuoden 2014 varmasti moni muistaa. KTP oli jo lähellä Ykkösen voittoa, kun se johti sarjaa neljä kierrosta ennen sen päättymistä 11 pisteellä. Viimeisestä kolmesta ottelustaan vain yhden pisteen napannut kotkalaisjoukkue jäi lopulta toiseksi ennen HIFK:ta. Nousu tapahtui lopulta kabinettipäätöksellä, kun FC Honka jäi ilman liigalisenssiä.

KTP nousi myös kauden 2020 päätteeksi Veikkausliigaan sijoittumalla Ykkösessä toiseksi ja voittamalla liigakarsinnoissa lauantaisen vastustaja TPS:n. Liiganousu varmistui silloin voimassa olleen vierasmaalisäännön ansiosta.

Nyt KTP nousi suoraan varmistalla Ykkösen voiton viimeistä edeltävällä kierroksella.

– Juhlimme nousua parisen päivää, mutta nyt on jo treenattu täysillä. Tarkoituksena on säilyttää kuluvan kauden kotitaika, sillä kotiotteluissa emme ole hävinneet yhtään ottelua, KTP:n kapteeni David Ramadingaye sanoo.

– Uskomme, että jatkamme pelaamalla samalla lailla kuin aiemmissakin kotiotteluissa. Tiedämme, että TPS:lla on kaikki paineet niskassaan, sillä he varmasti haluavat lähteä karsintoihin toiselta sijalta, kapteeni jatkaa.

Ramadingaye toivookin, että kotkalaiset jalkapallon ystävät tulisivat juhlimaan nousua ja nauttimaan kauden päättävästä ottelusta.

– Olisi hienoa, jos mahdollisimman moni pääsisi paikan päälle juhlimaan nousua. Sekin on hienoa, että pääsemme päättämään kauden yhdessä juhlien kotiyleisön edessä. Toivottavasti saa aikaan taas mukavan ilmapiirin aikaiseksi, joka ruokkii meitä voittoon ja sitten sen jälkeen saadaan kunnon bileet pystyyn, Ramadingaye hymyilee.

KTP–TPS. Miesten Ykköstä lauantaina 8.10. kello 16 Arto Tolsa -areenalla. Tulehan nauttimaan nousuhuumasta!

Olethan huomannut KTP:n kausikorttikampanjan? Jos ostat kausikortin lokakuun aikana, saat sen erikoishintaan 79 euroa (pääty- ja puukatsomoon) ja 99 euroa pääkatsomoon.

img.jpg