KTP voitti HJK/2:n tutuin numeroin

KTP ja HJK/2 kohtasivat naisten Kakkosen runkosarjan päätöskierroksella Arto Tolsa areenalla. Kotijoukkue
KTP oli parempi maalein 4–0 (2–0), aivan kuten vieraissakin Helsingissä parisen kuukautta sitten.

Ottelun alku lupasi katsojille hyvää, sillä se alkoi todella vauhdikkaasti. Molemmat joukkueet olivat hyvällä
pelipäällä. Pallo kulki vauhdikkaasti pelaajalta toiselle ja taklaukset olivat näyttäviä. HJK /2 oli aivan ottelun
alkuminuuteilla hiukan terävämpi ja sai luotua lievää painetta kotkalaisten kenttäpuoliskolle. KTP:n
puolustus kuitenkin hoiteli tilanteet salonkikelpoisesti ja piti vastustajat poissa huippupaikoilta.

Ensimmäisen jakson sankaritar oli KTP:n Roosa Päivähonka. Hän pisti pallo kaksi kertaa HJK:n verkkoon.
Ensimmäinen maali syntyi puolentunnin kohdalla. Anna Karvonen laukoi pallon voimalla ylärimaan.
Paluupallossa oli ykkösenä Päivähonka, jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin. Sama kaksikko oli
asialla juuri ennen taukoa. KTP:n nopeassa vastahyökkäyksessä Karvonen lähetettiin liikkeelle. HJK:n
puolustajan repimisestä huolimatta hän eteni kohti maalia ja juuri oikea-aikaisesti vapautti Päivähongan
noin 20 m päässä maalista. Kosketus palloon ja tarkka laukaus ohitti maalivahdin, siirtäen kotijoukkueen
kahden maalin johtoon.

Tauolta tuli erittäin energinen kotijoukkue. HJK oli kentän joka osa-alueella hätää kärsimässä. Tuntui siltä,
että KTP:llä onnistuivat kaikki, mitä yritettiin. Ottelun 56. minuutilla Henni Hyyrynen pujotteli helsinkiläisten
rangaistusalueelle ja ujutti pallon etukulmasta maaliin. Ja vain kuusi minuuttia edellisestä, oli Katy Byrnen
vuoro. Tällä kertaa lähes samasta paikasta lähtenyt laukaus painui verkkoon takatolpan juurelta. Tilanne oli
hetkessä muuttunut 4–0:aan ja ottelu oli käytännössä ratkennut.

Kotijoukkueen puseroon hiipi hienoinen hyvänolon tunne, ja ottelutapahtumat tasoittuivat melkoisesti
toisen jakson maalien jälkeen. Kaiken kaikkiaan ottelun pelitapahtumat olivat isossa kuvassa melko tasaiset.
Myös tilastot ottelusta tukevat tätä. Pallohallinta oli kotijoukkueelle 52 % –48 %, samoin kaksinkamppailut.
Laukaukset sen sijaan menivät kotijoukkueelle selkeästi 15/6 (KTP) ja 4/0 (HJK/2).

Voitolla KTP varmisti oman lohkonsa kärkipaikan runkosarjan nyt päättyessä. Edessä siintävät karsinnat.
Ensimmäinen karsintakierros pelataan KTP:n osalta sunnuntaina 9.10.2022. Tällöin vastassa on Arto Tolsa
areenalla Espoon Palloseura (EPS). Mikäli KTP selviytyy tästä voittajana, on edessä Kakkosen kaksiosainen
finaali, jonka voittaja nousee kaudeksi 2023 Kansalliseen Ykköseen.

KTP – EPS 9.10.2022 klo 14.00 Arto Tolsa areena.