KTP ja Mika kärkipaikalla

KTP:n kannattajilla oli perjantaina aihetta tuplajuhliin. Ensinnäkin KTP kaatoi kotikentällään Kokkolan Pallo-Veikot maalein 6-2 (2-1) ja ilonaihetta tarjosi myös joukkueen tehotykki Mika, joka siirtyi Ykkösen maalintekijätilaston kärkipaikalle viimeisteltyään kolme maalia kokkolalaisten verkkoon. Espanjalaisella on nyt kasassa jo 14 maalia, vaikkei hän ole ehtinyt loukkaantumisten takia pelata kuin 15 ottelua.

KTP vahvisti voitollaan asemiaan sarjataulukon kärjessä, kun sillä on enää kaksi ottelua pelaamatta ylemmässä jatkosarjassa. Paljon on pelissä tänään lauantaina Turussa, kun neljän pisteen takaa-ajomatkalla oleva TPS, jolla on vielä kolme peliä jäljellä, kohtaa kovassa vireessä olevan Jaron.

KTP iski ensimmäisellä puoliajalla kaksi täysin erilaista osumaa. 20 minuuttia oli pelattu, kun Mika vei joukkueensa 1-0-johtoon saatuaan pallon kuin lahjaksi KPV:n Julius Järviseltä. Raitapaitojen toinen maali viisi minuuttia myöhemmin oli sitä vastoin todellinen koulumaali. Matias Paavola, Johannes Laaksonen, Matias Lindfors ja Mika tekivät näyttävän syöttökuvion ja Santeri Stenus pääsi nautiskelemaan tarjoilusta. Paikkoja oli enempäänkin, mutta 0-0-tilanteessa tolppaan osunutta Joni Mäkelän vetoa lähemmäksi ei kotijoukkue päässyt.

Vastoin kaikkia kenttätapahtumia KPV pääsi kuin varkain tekemään kavennuksen puoliajan loppuhetkillä, kun Willem Haapiainen karkasi läpiajoon pitkästä purkuroiskaisusta.

"Taskuissa tilaa"

- Ekalla jaksolla pallollinen pelimme toimi ihan ookoo. Tiesimme, että heidän laitapuolustajien ja topparien edessä, taskuissa, on tilaa. Pyrimme hyödyntämään sitä, ja teimme yhden hienon maalinkin. Kundit toteuttivat hyökkäyspeliään todella hyvin ajoittain. Se, mikä siinä ensimmäisellä jaksolla tuotti vähän ongelmia, oli KPV:n pallollinen pelaaminen, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

Toisella puoliajalla KTP:n paremmuus ja ennen kaikkea laajempi materiaali tuli näkyviin. Vihreävalkoiset sommittelivat toinen toistaan hienompia kuvioita, eikä KPV voinut enää mitään.

54 minuutilla Rudinilson Silva, Mäkelä ja Laaksonen pelasivat nätisti yhteen, minkä jälkeen Mäkelä otti "tyhjät pois" ja laukoi pallon vastustamattomasti maalin oikeaan nurkkaan.

KPV tuli taas maalin päähän lähes välittömästi, kun Patrick Byskata oli unohdettu vapaaksi KTP:n rankkarialueella päineen.

Lopullinen niitti tuli kuitenkin 72. minuutilla. Paavola ja Stenius petasivat paikan Mikalle, joka ei niitä tunnetusti yleensä hukkaa ja verkko pölisi jälleen kerran.

Tämän jälkeen ehti vielä Mika viimeistellä Valtteri Vesiahon loistavasta pystysyötöstä 5-2 ja Aleksi Tarvonen Antti Mäkijärven esityöstä loppulukemat, kunnes kotijoukkueen pelaajat saivat jälleen aloittaa voitonjuhlat kannattajiensa edessä.

"Ansaittu voitto"

- Muutimme toiselle puoliajalle hieman peliämme ja prässi toimi paremmin. Jatkoimme hyvää pallollista peliä ja loppuluvut kuvastavat sitä, mitä kentällä tapahtui. Olimme hyviä ja saimme ansaitun voiton. KPV:llä on nuori, kokkolalainen ja hyvin valmennettu joukkue. Toivotaan, että KPV voisi ottaa vielä esimerkiksi Tepsiltä pisteitä, Leppälahti jutteli.

KTP:n ykköspyssynä on kuluvalla kaudella häärinyt loukkaantumisistaan huolimatta Mika. Espanjalainen on ollut ylemmän jatkosarjan peleissä hurjassa iskussa, sillä kolmen ottelun maalisaldo on komea; kuusi täysosumaa.

- Tietenkin olen tyytyväinen peliini. Varsinkin sen takia, kun loukkaantumiset ovat jääneet taakse ja olen päässyt taas pelaamaan. Joukkue on erittäin hyvässä vireessä ja tavoitteemme on nousta, Mika totesi.

Leppälahtikin on tietenkin mielissään tehomiehensä nykyvireestä, mutta painotti koko joukkueen merkitystä.

- Hän on ammattilaisjalkapalloilija, hyökkääjä, ja hänen tehtävänsä on tehdä maaleja. Hän tekee työtään, mutta jos me ei joukkueena pelata hyvin, niin ei hänkään niitä maalipaikkoja saa. Mielestäni tuollaiset yksilöt nousevat esiin, kun joukkueena pelaamme hyvin. Monelta muultakin pelaajalta nähtiin erittäin tasaista suorittamista.

6+6=12

KTP on ollut kotikentällään (11-2-0) lyömättömässä iskussa. Kahdessa viime pelissään Tolsalla isännät ovat mättäneet häkkejä yhteensä täyden tusinan.

- Tolsalla haluamme prässätä ja hyökätä, tehdä maaleja ja viihdyttää yleisöä. Haluamme laittaa kaikki likoon. Jos pelaamme hyvin, niin me teemme paljon maaleja, ei se sen kummempaa ole.

Erityisesti KPV on ollut sopiva vastustaja. KTP on pätkinyt KPV:n kumoon joka kerta (3-1, 3-0 ja 6-2).

- Hekin haluavat prässätä tosi aggressiivisesti, pelata pallolla ja se on niin kuin meidän peliämme, mitä me tuolla joka päivä harjoittelemme. Tällainen peli on mukavuusalueellamme.

Seuraavassa pelissä, ensi viikon sunnuntaina 2.10., KTP vierailee EIF:n kotikentällä.

- Viikon päästä pelaamme Eiffiä vastaan, joka on ihan totaalisesti erilainen joukkue. Tosi jännää, mitä siitä tulee, Leppälahti puntaroi.

TIMO KOPAKKALA