FC KTP Kotka ry

Jälkiviilto, osa 2: ”Emme saa antaa vastustajalla mahdollisuuksia tehdä tällaisia maaleja”

Otteluita analysoivassa juttusarjassa käydään läpi KTP:n ylemmän loppusarjan ottelut yhdessä valmentaja Mikko Viitsalon kanssa. Toisessa osassa analysoidaan KTP:n vierastappio FF Jaroa vastaan. Jälkiviillossa analyysit tehdään aina nojautuen samoihin elementteihin.

Lähtökohdat

Meillä oli erinomaiset lähtökohdat otteluun, sillä alla oli kauden suurinumeroisin voitto JäPSistä ja valmistautuminen ei poikennut millään lailla normaalista. Lähtökohtana oli se, että lähdemme hakemaan 1–3 pistettä vierasottelustamme.

Kokoonpano

Pelaajatilanne oli hyvä, sillä käytössämme oli paljon hyviä pelaajia. Ainoastaan Matias Paavola oli pelikiellossa. Haasteita toi ykkösnyrkin rakentaminen, sillä piti miettiä, millaisia asioita kukin pelaaja kentälle tuo.

Otteluun lähtö

Peli lähti kannaltamme hyvin liikkeelle. Ensimmäiset 10 minuuttia olivat meiltä hyviä. Olen katsonut tämän monta kertaa uudestaan. Rakenteellisesti emme kuitenkaan päässeet aivan siihen samaan kuin edellisissä otteluissa, mutta energia oli hyvällä tasolla. Mielestäni ennen Jaron avausmaalia olisi meille kuulunut rangaistuspotku, sillä pallo osui selvästi Jaro-pelaajan käteen.

Ensimmäinen puoliaika

Tilanne, josta Jaron avausmaali syntyi, on vapaapotku, jonka jälkitilanteesta tuomittiin rangaistuspotku. Tilanne, joka edelsi vapaapotkua, oli sellainen, että lähdimme liian aggressiivisesti hakemaan pallonriistoa, kun olisi pitänyt suojella maalia.

Meillä oli muutama hyvä aihio tehdä tasoitusmaali, mutta varsinaisia huippupaikkoihin emme päässeet. Lopussa Jaron saadessa 2–0-maaliin johtaneen vapaapotkunsa, oli meillä hieman huono kenttätasapaino.

Jaro ansaitsi johtonsa ja maalit muuttavat aina pelin kulkua. Jaro aiheutti omalla tekemisellään meille heikon pelin.

Toinen puoliaika

Tulimme hyvin toiselle puoliajalle. Saimme hyvän riiston vastustajan rajaheitosta, ja sen ansiosta Matias Lindfors löysi hienosti Mikan, joka teki upean suorituksen maalissa.

Jaron kolmannessa maalissa emme juosseet tarpeeksi nopeaksi takaisin omalle maalille. Lassi Nurmos joutui 1–1-tilanteeseen Pietarsaaren Messinä tunnetun Joni Remesahon kanssa. 3–1-maali tuli nopeasti meidän maalimme jälkeen.

Emme luoneet ottelussa tarpeeksi laadukkaita maalipaikkoja ja jouduimme rikkomaan yllättävän paljon, sillä Jaro toi palloa nopeasti yläkertaan.

Erikoistilanteet

Kun joukkue joutuu puolustamaan matalalla, kuten me kutsumme sitä tilannetta Vilkiksi, pitäisi pyrkiä puolustamaan omaa maalia, eikä hakemaan riistoja. Nämä asiat pitäisi pystyä priorisoimaan. Aiemmissa otteluissa olemme olleet hyviä kentän molemmissa päissä erikoistilanteissa. On harvinaista, että vastustaja saa kaksi rangaistuspotkua ja onnistuu kahdesti suorasta vapaapotkusta. Emme saa antaa vastustajalla mahdollisuuksia tehdä tällaisia maaleja. Ilahduttavaa oli se, että itse onnistuimme tekemään maalin sivuvapaapotkusta.

Yleisiä huomioita / parannettavaa

Pallollisena meidän on saatava rakenne takaisin samalle tasolle kuin mitä se on ollut aiemmin. Alun hurmoksemme jälkeen pitää myös muistaa säilyttää maltti pelaamisessa. Pallollisessa tekemisessä meillä on ollut tällä viikolla teemana paluu perusasioihin. Kun joudumme puolustamaan matalalla, on tyhmät rikkeet jätettävä pois.

Olemme edelleen sarjakärki ja kaikki on edelleen käsissämme. Omat asiat pitää vain saada paremmiksi ja meillä on hyvät mahdollisuudet ottaa voitto seuraavasta ottelusta.

KTP–KPV. Perjantaina 23.9. kello 18.30 Arto Tolsa -areenalla. Tervetuloa!