KTP sarjakärjessä häviöstä huolimatta

Pietarsaaren Jaro oli sunnuntaina kotikentällään juuri niin hankala vastus KTP:lle kuin etukäteen saattoi odottaakin. Jaro löi KTP:n maalein 4-2 (2-0), mutta tappion synkentämässä pilvessä oli kuitenkin kultareunus, sillä vihreävalkoiset jatkavat silti sarjakärjessä, kun JäPS auttoi kotkalaisia lyömällä samaan aikaan TPS:n.

Näin KTP johtaa Tepsiä yhden pisteen marginaalilla Ykkösen ylemmässä jatkosarjassa, kun kolme kierrosta on enää pelaamatta.

Jaro on joukkue, joka tunnetaan aggressiivisesta pelistään ja ylhäältä lähtevästä prässistään ja se pääsi juhlimaan avausmaalia 11. minuutilla.
Osuma tosin sai alkunsa täysin vaarattoman tuntuisesta tilanteesta.

KTP:n Valtteri Vesiaho ja kotijoukkueen Adam Vidjeskog tavoittelivat palloa KTP:n rankkarialueen reunassa sillä seurauksella, että Vesiaho osui vahingossa Vidjeskogiin ja jarolainen kaatui maahan.

Erotuomari Matti Roth näki jostain kumman syystä Vesiahon rikkoneen varoituksen arvoisesti ja tuomitsi punapaidoille rangaistuspotkun, jonka pisti maaliin Emile Tendeng.

Jotta Jaron johtomaali kismittäisi kotkalaisia vieläkin enemmän, niin muutamaa minuuttia aiemmin pallo pomppi Jaron rankkarialueella juuri samaisen Vidjeskogin käteen, mutta tuolloin Rothin pilli ei soinut. Vahinkohan sekin oli.

Kotijoukkue lisäsi KTP:n tuskaa aivan avauspuoliajan viime hetkillä, kun isännät saivat vapaapotkun ja KTP:n Rudinilson Silva varoituksen. Jarossa koko uransa pelannut Markus Kronholm ampui pallon tyylikkäästi 20 metristä maaliin.

Triplavaihto tauolla

KTP:n valmennusjohto reagoi tauolla tappioasemaan ja teki triplavaihdon.
Vesiaho, Juho Lehtiranta ja Antti Mäkijärvi saivat antaa pelipaikkansa Rico Finnäsille, Matias Lindforsille ja Benny Ashley-Sealille.

Raitapaidat saivatkin toiselle puoliajalle lentävän lähdön, kun Mika iski jo kauden 11:nnen maalinsa, vaikka otteluja ei ole hänellä takana kuin 14. Maaliin teki esityön pitkällä syötöllään Lindfors, mutta espanjalaisen maalintekoa avitti myös Jaron Alex Ramsayn haparointi.

Kotkalaisten orastava nousu kuitenkin tyssäsi lähes välittömästi, kun Jaro sai jo toisen rankkarinsa. Erotuomari Rothin vihellys oli taas heppoinen, sillä Jaron Joni Remesaho näytti menevän nurin omia aikojaan KTP:n Lassi Nurmoksen lähettyvillä.
Tällä kertaa pallon laittoi KTP:n maaliin Alhaji Gero.

Tämän jälkeen KTP teki vielä kaksi vaihtoa, kun Santeri Stenius ja David Ramadingaye tulivat Aleksi Tarvosen ja Johannes Laaksosen tilalle.

Kun KTP ei pystynyt nopeaan kavennusmaaliin, niin lopullinen niitti nähtiin 82. minuutilla, kun Kronholm osui toistamiseen vapaapotkullaan.

KTP:kin sai vielä kerran pelivälineen verkkoon, kun Lassi Nurmos teki avausmaalinsa tämän kauden Ykkösessä. Pallo kimmahti juuri sopivasti Nurmokselle Ashley-Sealin laukauksen jälkeen.