KTP peittosi HIFK:n täpärästi

KTP ja HIFK tapaavat pelata tasaisia otteluita. Yksi sellainen oli naisten Kakkosen 16. kierroksen ottelu Helsingissä lauantaina 17.9.22. Kotkalaiset selviytyivät voittajiksi maalein 1-2 (1-2).
KTP sai unelma-alun otteluun, sillä jo viidennellä minuutilla Katy Byrne vapautti Janette Hanskin maalintekoon. Ajoitus sekä juoksussa että syötössä linjan taakse ei olisi voinut olla parempi. Maalivahdin hyvästä vastaantulosta huolimatta Hanski löysi väylän ujuttaa pallon maaliin.

Ottelu jatkui tasaisena keskialueen vääntönä, jossa tunteetkin välillä nousivat pintaan. Onneksi ei kuitenkaan mitään ylilyöntejä tapahtunut, vaan normaalia peliin kuuluvaa tunnetta oli pinnassa. Tätä edes auttoi myös laidalla operoinut avustava, jonka lippukäsi oli herkässä paitsiotuomioita jakaessaan.

HIFK tuli tasoihin ottelun 18. minuutilla vapaapotkusta. Laadukas syöttö tavoitti aivan maalivahti Aturon nenän edessä HIFK:n maaliruiskun Tytti Kemppaisen. Hän pääsi puolustajien estelyistä huolimatta viimeistelemään kengän kärjellä pallon maaliin, ohi vastaan tulleen Aturon.

Ensimmäisen puoliajan vanhetessa, ote siirtyi hienokseltaan KTP:lle. Vierasjoukkueen vahvuutena oli erityisesti hyvä keskialueen pelaaminen. KTP pystyi kontrolloimaan keskikenttää ja lähettämään kärkiä liikkeelle. Mutta, kuten jo aiemmin todettiin, useat paitsiotuomiot vesittivät monet hyökkäyksiin lähdöt.

Aivan ennen taukoa alkoi sitten tapahtua. KTP sai riiston keskialueella. Pallo pelattiin Iida Erikssonille. Hän haastoi ja ohitti ensimmäisen puolustajan ja lyhyen kuljetuksensa jälkeen pelasi pallon Roosa Päivähongalle. Roosa harhautti yhden puolustajan ja laukoi pallon maaliin aivan rangaistusalueen rajoilta. Roosalla oli jo hetkeä aiemmin ollut tilaisuus maalintekoon, mutta tuolloin veto suuntautui yli maalin. Näin tauolle lähdettiin tilanteessa 1-2, joka sitten jäikin myös ottelun lopputulokseksi.

Toisella jaksolla ei siis maaleja nähty. HIFK pisti vahvasti kampoihin ja KTP:n peli oli ajoittain sekaista. Joukkue kuitenkin kesti hyvin vaikeat ajat ja pelasi johtoasemassa järkevästi. Ylimääräisiä riskejä vältettiin ja uskallettiin puolustaa myös pallon kanssa.

HIFK pystyttiin pitämään pois huippuvaarallisilta tekopaikoilta ja itse luotiin muutama sellainen. Kulmia ja muita erikoistilanteita ei ottelussa liiemmin nähty, joten siltä osin joukkueiden puolustukset pääsivät helpolla.

KTP johtaa edelleen omaa lohkossaan pisteen turvin Valttiin nähden. Runkosarjassa on kaksi kierrosta pelaamatta. Voittaja menee varmasti nousukarsintoihin, joten tarkkana on edelleen oltava.

Seuraavaksi KTP:llä on edessään pitkä ja vaikea vieraspelimatka Siilinjärvelle ToU:n vieraaksi. Ottelu pelataan lauantaina 24.9.2922 klo 16.00.