KSOY-vierasotteluennakko: ”Hyvillä mielin Pietarsaareen”

KTP:n miesten edustusjoukkueen toinen ottelu ylemmässä jatkosarjassa on edessä tulevana sunnuntaina 18.9., kun joukkue matkustaa Pietarsaareen FF Jaron vieraaksi. Alla on mukava 6–0-voitto JäPsistä ja sarjan kärkeen siirtyminen. Se on näkynyt joukkueen ilmapiirissä entistäkin positiivisempana tuulahduksena.

– Edellisestä ottelusta jäi tosi hyvä fiilis. Pääsemme lähtemään hyvillä mielin Pietarsaareen, sanoo Rico Finnäs, joka onnistui tekemään kauden ensimmäisen maalinsa edellisessä ottelussa.

Kuluvalla kaudella KTP:n ja Jaron kohtaamiset ovat olleet vähintäänkin värikkäitä. Kevätkaudella Pietarsaaressa joukkueet tasasivat pisteet maalein 2–2 ja syyskauden kohtaaminen Kotkassa päättyi vihreävalkoisten nimiin 2–1. Tasapeliin päättyneessä ottelussa Mika viimeisteli kotkalaisten tasoitusmaalin 90. minuutilla, kun taas voitto-ottelussa ratkaiseva osuma syntyi Rudinilson Silvan tekemänä erotuomarin antamalla lisäajalla.

Jaron kärsimä tappio KTP:lle on pietarsaarelaisten ainoa edelliseen kuuteen otteluun. Näistä kamppailuista Jaro on voittanut neljä. Ylemmän jatkosarjan pietarsaarelaisjoukkue aloitti 2–1-voitolla paikallisvastustaja KPV:sta.

– Tiedämme, että ottelusta on tulossa tasainen kamppailu. Ottelun ratkaisee varmasti pienet marginaalit ja se kumpi joukkueista tekee vähemmän virheitä. Meidän pitää kuitenkin uskaltaa pelata hyvällä itseluottamuksella, Finnäs ruotii.

Finnäsiltä löytyy myös niin Pietarsaari- kuin Jaro-taustaa.

– Äitini on kotoisin Pietarsaaresta sekä enoni että isovanhempani asuvat siellä yhä. Eno on intohimoinen Jaro-kannattaja. Sen saa nyt sitten nähdä kumman puolella hän tässä ottelussa on, Finnäs hymähtää.

– Pelasin 12–14-vuotiaana kesäisin Jaron paidassa Kokkola Cupin otteluissa. Samassa joukkueessa kanssani oli nykyisin HJK:ssa pelaava Anthony Olusanya, wingback jatkaa.

Jaro–KTP. Miesten Ykköstä sunnuntaina 18.9. kello 17:00 Pietarsaaren keskuskentällä.